10. december 2019
Ida Fredslund Lundov med sin nye læseven Buller på Holbæk Bibliotek.
gallery icon

Se billedserie

Ida Fredslund Lundov med sin nye læseven Buller på Holbæk Bibliotek.
Foto: Jette Bundgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hunden Buller giver læselyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hunden Buller giver læselyst
Holbæk - 31. juli 2015 kl. 15:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ida Fredslund Lundov på otte år er forventningsfuld og spændt på at møde sin nye læseven, hunden Buller, som skal hjælpe hende med at få motivation til at læse noget mere og at føle større glæde ved selve læsesituationen.

Buller, som er en godmodig kæmpe af racen pyrenæer, kender allerede proceduren og går hjemmevant hen på sit medbragte tæppe, hvor han er klar til en halv times højtlæsning.

Anne Rabitz fra Holbæk Børnebibliotek har sat en kasse med bøger frem, så Ida har noget at vælge imellem.

Anne Rabitz fortæller, at projektet med læsehunden er kommet i stand i samarbejde med Foreningen Læsehunde, og at det ligger i forlængelse af bibliotekets målrettede arbejde for ordblinde og læsesvage:

- Læsehunde-aktiviteten går ud på at gøre børn tryggere ved at læse, når de læser højt i selskab med en hund. Hunden tilbyder ro og nærvær. Den hverken retter eller dømmer, og resultatet er der næsten med det samme, når presset fra de kendte læsesituationer forsvinder. Ordene glider nemmere og motivationen vender tilbage, siger hun.

Bullers ejer, Bonnie Hessner, har for nylig afsluttet det første læseforløb med Buller på Holbæk Bibliotek, og hun ved også præcis, hvad der forventes af hende:

- Alle læsehunde og deres ejere gennemgår et kursus hos foreningen og bliver godkendt som et »læseteam«, inden de sendes ud første gang. Som ejer er det min opgave at forholde mig passivt i situationen og at give plads til barnet og hunden.

arrow Læs også: Flere biblioteker kan få en læsehund
Frivilligt og gratis

Læsehunden og dens ejer udfører aktiviteten på frivillig basis, og det er gratis at modtage hjælp fra en læsehund. Et forløb med en læsehund varer typisk seks uger og afsluttes med et diplom, som er underskrevet med barnets navn og seks poteaftryk.

Foreningen Læsehunde koordinerer tilmeldingerne på hjemmesiden www.læsehunde.dk. Foreløbig er 11 biblioteker herhjemme tilknyttet projektet, og Signe Tholstrup Andreasen fra Foreningen Læsehunde regner med, at yderligere 10-15 nye biblioteker vil tilslutte sig ordningen i efteråret 2015.

arrow Hunden Mo giver børn læseglæde
13. februar 2017 kl. 08:03 Opdateret: kl. 08:47
arrow Sådan hjælper hunden Oscar børn med at læse
18. november 2016 kl. 07:59 Opdateret: kl. 07:46
arrow Hund hjælper børn med at læse
15. juni 2016 kl. 07:58 Opdateret: kl. 10:42

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk