21. juni 2021
De fem nye joller var færdigbyggede i juli sidste år. Mange skolebørn havde gjort en del af arbejdet - overvåget af Kystliv Holbæk kyndige skibsbyggere.
gallery icon

Se billedserie

De fem nye joller var færdigbyggede i juli sidste år. Mange skolebørn havde gjort en del af arbejdet - overvåget af Kystliv Holbæk kyndige skibsbyggere.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højskole tyvstarter på vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Højskole tyvstarter på vandet
Holbæk - 18. maj 2021 kl. 19:43
Af Agner Ahm

Den første uge af august tyvstarter Kystliv Holbæk og den kommende Lejre Højskole deres samarbejde.

Det sker i form af et ugelangt sommerkursus med vind i håret og vand under kølen.

Som tidligere omtalt skal Lejre Højskole starte officielt i 2023 med blandt andet en maritim linje. Den kommer Kystliv Holbæk i praksis til at stå for.

Men allerede nu er de to parter altså klar til at give eksempler på, hvad den kommende højskole skal stå for.

Ud på vandet

Sommerkurset den 2. til 6. august kommer til at foregå med base hos Kystliv Holbæk på Holbæk Havn. Deltagerne skal ud at sejle i de nye Isefjords-joller, som blev bygget sidste år, og så skal de have fingrene i en række af de håndværk, som er knyttet til det maritime miljø. Det handler om sejlsyning, rebslåning og ikke mindst fiskeri.

Deltagerne skal også besøge en af de gamle fiskere, som kan fortælle om fiskeri og livet ved fjorden adskillige generationer tilbage.

Naturoplevelser

Hvor kystlivet i gamle dage nok mest var orienteret om at skaffe sig det daglige udkomme, er der i vores dage også tid og overskud til at nyde naturen, og deltagerne i sommerkurset kan se frem til fine naturoplevelser på fjorden, lover Ture Møller, som er leder af Kystliv Holbæk.

Morgensang og foredrag

Højskolefolkene fra Lejre har også en aktie i sommerkurset. På god højskolemanér er der hver morgen traditionel morgensamling med fællessang fra Højskolesangbogen. Og det følges af et kort foredrag, inden deltagerne går i gang med dagens øvrige aktiviteter.

Da højskolen ikke findes fysisk endnu, er sommerkurset i Holbæk uden overnatning. Men deltagerne kommer ikke til at gå ned på mad og drikke i løbet af dagen, lover arrangørerne.

Også i Lejre tyvstartes der på den kommende højskole, dog også her uden overnatning. Men med base i Kirke Såby er der sommerhøjskole den 12.-16. juli. Emnet er »Det bedste fra Lejre«.

Man kan læse mere om de to sommerkurser på Lejre Højskoles hjemmeside.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk