24. august 2019
Anders Mikkelsen (tv.), direktør i Karl Mertz A/S, og Jesper I. Justesen, direktør og medejer af HMC-Maskiner, har indgået aftale om salg af HMC-Maskiner til Karl Mertz A/S. Privatfoto
Anders Mikkelsen (tv.), direktør i Karl Mertz A/S, og Jesper I. Justesen, direktør og medejer af HMC-Maskiner, har indgået aftale om salg af HMC-Maskiner til Karl Mertz A/S. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HMC-Maskiner lukker værksted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HMC-Maskiner lukker værksted
Holbæk - 17. marts 2019 kl. 09:02
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter 47 år med HMC-Maskiner (tidligere Holbæk Maskincenter) i Holbæk er det snart slut. Virksomheden overtages pr. 1. april af Karl Mertz A/S, som lukker serviceværkstedet i Holbæk, skriver dagbladet Nordvestnyt lørdag.

Virksomheden har siden 2017 haft adresse på Tækkemandsvej 5, mens virksomheden fra 1972 til 2017 lå på Spånnebæk 1, hvor der nu ligger en Netto-butik. HMC's aktiviteter samles i afdelingen i Sorø.

Alle 22 medarbejdere fra HMC-Maskiner, heraf ni i Holbæk, fortsætter hos den nye ejer.

Karl Mertz A/S har hovedkontor i Sakskøbing på Lolland og afdelinger i Rønnede, Nykøbing F og Nakskov. Den nye ejer overtager Agco-­forhandlingen af Fendt og Massey Ferguson i det område, HMC-Maskiner hidtil har dækket, nemlig området nord for motorvejen fra Køge til Korsør, minus Storkøbenhavn og Nordsjælland. HMC-Maskiner ejes, indtil 1. april, af fætrene Jesper I. Justesen og Peter K. Ilsøe samt en mindre del af deres onkel, Kjeld Ilsøe, som stiftede virksomheden på Spånnebæk i 1972.

Peter Ilsøe og Kjeld Ilsøe stopper i forbindelse med salget. Peter Ilsøe vil prøve noget andet, og i en alder af 79 år går Kjeld Ilsøe på pension.

Jesper I. Justesen, der er administrerende direktør i HMC-Maskiner, ligesom han har taget sig af salget, fortsætter med salgsarbejdet efter overtagelsen.

Jesper I. Justesen forklarer, at baggrunden for salget af virksomheden er, at Agco (amerikansk producent af redskaber og maskiner) for fire-fem år siden lancerede »Route 66«. Derfor kan HMC-Maskiner ikke fortsætte med både Fendt og Massey Ferguson.

- Agco ønsker det adskilt, så hver forretning kun har ét mærke at koncentrere sig om. Det er svært at få økonomi i det med kun ét mærke i vores forhandlerdistrikt, der er for lille. Der bliver heller ikke solgt så mange traktorer mere, siger Jesper I. Justesen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk