22. oktober 2021
De nye ejere, Hagesholm Gods, er i gang med at rive alle bygninger ned på den konkursramte planteskole Lammefjordens Stauder, så hele området kan blive til landbrugsjord. Foto: Anders Tilsted
De nye ejere, Hagesholm Gods, er i gang med at rive alle bygninger ned på den konkursramte planteskole Lammefjordens Stauder, så hele området kan blive til landbrugsjord. Foto: Anders Tilsted
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gods køber fallit planteskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gods køber fallit planteskole
Opdateret 04. maj 2015 kl. 07:46
Holbæk - 02. maj 2015 kl. 09:00
Af Anders Tilsted

Mange vil nok mene, at skæbnen er hård ved Boye Jensen, der sidste sommer gik konkurs med sin 43 år gamle planteskole, Lammefjordens Stauder, ved Gislinge. For nu har Hagesholm Gods, som Boye Jensen mener har en del af skylden for konkursen, netop købt den 16 hektar store grund med to ejendomme, hvor planteskolen lå.

arrow Læs også: Slagsmål om støjmålinger fortsætter

Ifølge Boye Jensen gik planteskolen konkurs, fordi han og hans medarbejdere blev syge af støjen fra Vattenfalls kæmpevindmøller, som blev sat op tæt ved planteskolen i 2011, men det er svært at bevise.

Imens planteskolen er gået konkurs, er der til gengæld medvind for Hagesholm Gods, der hvert år får 1,6 millioner kroner i leje fra Vattenfall, da godset ejer jorden, som møllerne står på. Nu er godset i gang med at rive to stuehuse, haller og andre bygninger ned på den forhenværende planteskole.

- Vi fik et fornuftigt tilbud fra kuratoren i konkursboet, og vi river bygningerne ned, så vi kan dyrke landsbrugsafgrøder på hele grunden, fortæller Stig Axel Andersson, der ejer godset sammen med sin datter Anne Christina Andersson.

De mener ikke, at deres lejeaftale med Vattenfall har noget med Boye Jensens konkurs at gøre. Hverken godset eller kurator Andreas Kjærsgaard Mylin ønsker at oplyse købsprisen på den tidligere planteskole, men på et tidspunkt bliver den offentligt tilgængelig.

Da mulige købere primært har været interesseret i de 16 hektar jord, vurderer kuratoren, at løsningen med at rive bygningerne ned har været den rette.

Men Boye Jensen føler sig fuldstændig "blæst omkuld", for han mener, at kuratoren indtil nu har solgt maskiner og planter i konkursboet alt for billigt, og det tror han også gælder for salget af de to ejendomme.

- Derfor har jeg klaget til skifteretten. Det fik jeg i første omgang ikke noget ud af, men jeg er i gang med en ny klage. På et tidspunkt kommer jeg også til at køre diverse erstatningssager mod forskellige parter, siger Boye Jensen.

Læs mere i dagbladet Nordvestnyt lørdag.

arrow Bedre støjmålinger til møllenaboer
18. juni 2015 kl. 11:08 Opdateret: kl. 11:08
arrow Mølle-naboer siger nej til støjmålinger
08. juni 2015 kl. 16:13 Opdateret: kl. 18:22
arrow Kæmpemøller skal til støjeksamen
04. november 2014 kl. 18:16 Opdateret: kl. 12:36
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk