13. december 2017
Museumsdirektør Eskil Vagn Olsen klager ikke over sommervejret, der på Holbæk Museum og Odsherreds Kunstmuseum har givet mange flere besøgende end sidste sommer. (Arkiv)
Museumsdirektør Eskil Vagn Olsen klager ikke over sommervejret, der på Holbæk Museum og Odsherreds Kunstmuseum har givet mange flere besøgende end sidste sommer. (Arkiv)
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: God sommer for museer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

God sommer for museer
Holbæk - 11. august 2017 kl. 06:58
Af Lisbeth A. Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis det ikke er strandvejr, kan et museum være et godt alternativ.

Det kan ses på besøgstallene på Holbæk Museum og Odsherreds Kunstmuseum i Asnæs. I sommerferieugerne 26 til og med 30 er besøgstallet på kunstmuseet godt 40 procent højere end i samme periode sidste år. I alt 1867 kiggede på kunst. Holbæk Museum mønstrer for de samme uger et besøgstal på 1588, der er godt 30 procent højere end i de samme uger sidste år.

Nu er det ikke regnvejr alene, der gør det. Museumsdirektør Eskil Vagn Olsen påpeger, at det selvfølgelig også har noget med udstillingerne at gøre.

- Udstillingen om Vestindien (på Holbæk Museum, red.) vakte debat, inden den åbnede, og Røde Mor (på Odsherreds Kunstmuseum, red.) rammer også et tema, som er bredt, siger han.

Derudover har det på det seneste givet en effekt, at Karen Munk-Nielsen, der er daglig leder af Holbæk Museum, har optrådt i Holbæk-udgaven af DR-programmet »Guld i købstæderne«.

For Malergården er sommerugerne et nogenlunde status quo i forhold til sidste år med en vækst på godt seks procent i antallet af besøgende.

På Odsherreds Kulturhistoriske Museum er billedet et lidt andet. Der er tale om et fald i besøgstallet i sommerugerne på knap 13 procent. I alt 2687 gjorde brug af det kulturhistoriske tilbud i de pågældende uger i år.

Faldet skal ifølge museumsdirektøren dog ses i sammenhæng med, at Annebjerggaard var meget velbesøgt sidste sommer. I 2016 fik det kulturhistoriske museum også et brandingtilskud fra Odsherred Kommune.

- Men vi oplever stor søgning på »Arkæologi i børnehøjde«, så vi har fået fat i børnefamilierne på Annebjerggaard, siger Eskil Vagn Olsen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk