13. april 2021
Pølsevognen kom, forsvandt, kom og skulle forsvinde. Men nu har »Café fodkold« på Holbæk Gamle Havn fået forlænget kontrakten frem til årsskiftet. Foto: Allan Rasmussen
Pølsevognen kom, forsvandt, kom og skulle forsvinde. Men nu har »Café fodkold« på Holbæk Gamle Havn fået forlænget kontrakten frem til årsskiftet. Foto: Allan Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frokosten er reddet - to ristede og en bøfsandwich, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frokosten er reddet - to ristede og en bøfsandwich, tak
Holbæk - 02. marts 2021 kl. 15:40
Af Margit Pedersen

Enhver havn - og for den sags skyld også togstation - bør have en pølsevogn gerne uden smart kaffe og gourmetburgere. Og det har Holbæks gamle havn og det helt frem til årsskiftet.

Egentlig skulle pølsevognen lukke 28. februar, hvor tilladelsen udløb, og det havde pølsemand Steen F. Borre, Havnsø, indstillet sig på.

Nu var det ved at være sæson for festivaller, havnefester og andre events, hvor hans pølsevogne gør tomme maver og måske enkelte tømmermænd glade.

- Jeg håber, men det er usikkert, om blandt andet Vig Festivalen kan gennemføres. Men faktisk søgte jeg om forlængelse, fordi jeg blev bedt om det af kommunen og havnevæsenet. Det har jeg alligevel aldrig prøvet før, bemærker han.

Bønnen om at genåbne kom, fordi kommunen og havnevæsenet fik masser af skældud for at have lukket pølsevognen.

- Og det er uretfærdigt, ligesom det ikke skyldes brødnid fra andre restauratører på havnen. Jeg skulle lukke, fordi kontrakten udløber, forklarer han.

Steen F. Borre søgte så for tre uger siden om forlængelse, og dagen efter kom svaret. Samarbejdet med kommunen har været godt, alle har været hjælpsomme, understreger han.

Pølsevognen blev første gang stillet op i april 2020 på en midlertidig fire-ugers tilladelse. Mange var kede af, den lukkede, og han søgte og fik lov til igen at stille pølsevognen på havnen i november med frist 28. februar 2021.

Og det har været en fin forretning at sælge pølser i diverse forklædninger og klassisk bøfsandwich. Vil nogle have en burger, henviser han eller den faste medarbejder til Kabyssen, som modsat henviser gæster med ønske om en pølse til pølsevognen.

Der er åbent alle ugens syv dage fra 11 til 17 og i weekenden til 15 og snart 16. I takt med de lysere tider forventer Steen F. Borre at forlænge åbningstiden i weekenden.

Han ejer to pølsevogne. Udover festivaller og events kan den ene stadig lejes til blandt andet rejsegilder, private fester og byfester.

Og selv om takeaway efterhånden findes i mange afskygninger, så er der ganske vist et faldende antal kunder til en hurtig pølse, hotdog, bøfsandwich og en snak om verdenssituationen ved »Café Fodkold« alias »Skinkekutteren« alias »Svineknallerten« - kært barn har mange navne.

I øvrigt er det pølsevognens 100 års fødselsdag, altså ikke den på havnen. 21. januar 1921 rullede den første pølsevogn efter tyske forbillede ud i København.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk