21. oktober 2021
De gode resultater er blandt andet opnået ved at de ledige får en personlig jobformidler. Foto: Agner Ahm
De gode resultater er blandt andet opnået ved at de ledige får en personlig jobformidler. Foto: Agner Ahm
Foto: Agner Ahm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flot andenplads: Får svage ledige videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flot andenplads: Får svage ledige videre
Holbæk - 09. oktober 2021 kl. 13:46
Af Pernille Rohde

Flere af de svageste ledige har fået tilknytning til arbejdsmarkedet i Holbæk. Og kommunen har gjort det så godt på det område, at den har opnået en andenplads i en måling, som Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har lavet på projektet 'Flere Skal Med II'.

Holbæk Kommune bliver kun overgået af Esbjerg/Fanø Kommuner i målingen af resultaterne i det flerårige projekt.

Formand for Udvalget for Beskæftigelse og Uddannelse, Lars Dinesen (S), synes det er en rigtig god nyhed:

- Projektet retter sig jo mod nogle af de ledige, som er længst fra arbejdsmarkedet. Så når vi i juli måned har 24 procent af indsatsgruppen i enten beskæftigelse, uddannelse eller lønnede timer, så er det en rigtig god nyhed. Det betyder simpelthen, at de borgere kommer tættere på det arbejdsfællesskab, som mange af os andre tager for givet, siger Lars Dinesen.

Personlig jobformidler

'Flere Skal Med II' er en job- og virksomhedsvendt indsats medfinansieret af Styrelsen For Arbejdsmarked og Rekruttering. Målet er at gøre op med langvarige kontanthjælpsforløb ud fra devisen, at de ledige får mest ud af at komme ud på en rigtig arbejdsplads, og at det øger chancen for job, når man får en tillidsrelation til en fast medarbejder i kommunen.

- Det her er en rigtig god måde at arbejde på. Borgeren får en personlig jobformidler, der hjælper med at bygge bro til virksomhederne. Herfra er målet klart: Det handler om at komme i beskæftigelse eller i uddannelse, og det giver altså nogle gode resultater. Derfor er det nu også blevet den måde, vi generelt arbejder med den her gruppe på, siger Lars Dinesen.

600 på kontanthjælp

'Flere Skal Med II' og en positiv udvikling på arbejdsmarkedet har bidraget afgørende til, at Holbæk Kommune før sommeren kom helt ned omkring 600 mennesker på kontanthjælp. Det er historisk lavt og den gode udvikling fortsætter.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk