18. januar 2021
Om to uger begynder indflytningen i lejlighederne i Holbæk Fjordtårn. Fra begyndelsen var der mulighed for at købe 29 af 60 lejligheder, men der har været langt større interesse for at leje, så kun 11 boliger er solgt.
Om to uger begynder indflytningen i lejlighederne i Holbæk Fjordtårn. Fra begyndelsen var der mulighed for at købe 29 af 60 lejligheder, men der har været langt større interesse for at leje, så kun 11 boliger er solgt.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere ønsker at leje i stedet for at købe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere ønsker at leje i stedet for at købe
Holbæk - 21. november 2019 kl. 12:23
Af Kaj Ove Jensen

De seneste par år har der generelt været en nedgang i antallet af projektsalg af lejligheder i Danmark.
Den tendens har også vist sig ved to aktuelle boligprojekter i Holbæk, nemlig Holbæk Fjordtårn på Isefjords Allé og Smede­gaarden i Rosen/Smedelundsgade.

arrow Læs også: Se billeder: Nu skal der flyttes ind i højhuset

Der tales om projektsalg, når de udbudte boliger endnu ikke er færdige til indflytning. Tal fra Boligsiden.dk viser, at salget af ejerlejligheder i årets tre første kvartaler faldt med 27 procent, når der sammenlignes med samme periode i 2018.
Og hvis der sammenlignes med de tre første kvartaler i 2017, er faldet på 54 procent.

Strammere låneregler

Hos Realkredit Danmark siger cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig, at han vil passe på med at tolke på enkeltprojekter i Holbæk, som han ikke kender.

- Men i København og andre større byer har vi set en markant nedgang i antallet af projektsalg af lejligheder i 2018 og 2019. Noget af forklaringen er de strammere låneregler, som har gjort, at flere har svært ved at købe boliger i dyre byggerier. Der har også været usikkerhed i forhold til boligskattereformen, som har lagt en bremse på i 2019. Reformen er nu udskudt til 2024, og det kan måske betyde, at den bremse bliver løsnet, siger Christian Hilligsøe Heinig.

Konkret har der været langt større interesse for at leje end at købe en lejlighed i Holbæk Fjordtårn. Oprindelig blev 29 af 60 lejligheder i højhuset på 17 etager sat til salg, men kun 11 er solgt.

Bygherren har det fint med udlejning

De fleste af de øvrige lejligheder er i stedet udlejet. Bygherren på højhuset er AP Ejendomme (ejet af AP Pension), og her ses fordelingen ikke som et problem.

- I virkeligheden er salg undtagelsen for os. Men vi tænkte, at der i Holbæk måske var flere, der ønskede at købe. Nu har det vist sig, at der er virkelig mange, der gerne vil leje, og det har vi det helt fint med, siger Peter Olsson, administrerende direktør i AP Ejendomme.

Hans oplevelse er, at der generelt ikke ses så meget projektsalg som tidligere.

- Det er typisk, at folk gerne vil se, hvad det er, før de køber, siger Peter Olsson.

Folk vil gerne se slutproduktet

Også Agat Ejendomme har oplevet, at det kan være svært at sælge på projektstadiet. Virksomheden står bag de 19 lejligheder over den nye Netto i Smedelundsgade.
Da der ikke kom gang i salget, blev der åbnet for leje. Nu er fire solgt, og fire er udlejet.

- For tiden er det måske ikke så nemt at sælge på projektstadiet som før. Ønskescenariet er altid, at man får solgt på projektstadiet, men jeg har fuld forståelse for, at folk gerne vil se slutproduktet. Og efter at ejendomsmægleren har kunnet fremvise på det seneste, har der været en fin interesse for at købe, siger Rune Kjældgaard, udviklingsdirektør hos Agat Ejendomme.

arrow Knap halvdelen af nye boliger er afsat
20. november 2019 kl. 05:57 Opdateret: kl. 11:58
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk