1. oktober 2020
Turistchef Anne-Grete Sørensen og indehaver af Pro-Outdoor, Thomas Bastlund, fortæller sammen med lystfisker Tobias Schultz (i midten) om den kommende catch-and-release konkurrence.

Foto Jette Bundgaard.
gallery icon

Se billedserie

Turistchef Anne-Grete Sørensen og indehaver af Pro-Outdoor, Thomas Bastlund, fortæller sammen med lystfisker Tobias Schultz (i midten) om den kommende catch-and-release konkurrence. Foto Jette Bundgaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fiskekonkurrence med omtanke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fiskekonkurrence med omtanke
Holbæk - 11. september 2019 kl. 07:30
Af Jette Bundgaard

Forventningerne er store forud for efterårets catch-and-release konkurrence, hvor det gælder om at fange den længste havørred i Isefjorden og Roskilde Fjord.

Konkurrencen afvikles i weekenden den 20. til den 22. september. Det er Fishing Zealand, Holbæk Kommune, VisitHolbæk og Pro-Outdoor, som arrangerer.

Avisen har sat to af arrangørerne og en lokal lystfisker stævne ved Værftscaféen, som er konkurrencens base. Det er turistchef Anne-Grete Sørensen, indehaver af Pro-Outdoor, Thomas Bastlund, og Tobias Schultz, der foruden at være lystfisker også er administrator af Facebook-siden 'Lystfiskeri i Isefjorden'.

- Isefjorden er et af verdens bedste steder at fiske havørred, og så er der lejrpladser hele vejen rundt langs kysten. Jeg kan komme i tanke om de første 10-12 stykker, hvor man kan slå lejr i forbindelse med konkurrencen, siger Tobias Schultz, der ser Fjordlandet Open som en god anledning til at tage et lille break fra hverdagen og rigtigt nyde naturen.

Anne-Grete Sørensen forklarer, at Fjordlandet Open byder på meget mere end en fiskekonkurrence:

- Vi starter som sædvanlig med fælles middag på Værftet fredag aften med tid til hygge og fiskesnak. Det er også her registreringen foregår, og så har vi to spændende foredragsholdere, den kendte fiskebiolog, Kaare Ebert, og Morten Have fra græsrodsbevægelsen #PlasticInTheBasket.

Thomas Bastlund oplever, at både Isefjordens gode betingelser for kystfiskeri og den aktuelle konkurrence trækker lystfiskere til fra nær og fjern:

- Vi plejer at se en del lystfiskere udefra, primært fra København og resten af Sjælland, når vi inviterer til Fjordlandet Open. Vores område tiltrækker også turister fra udlandet, blandt andet tyske familier, som af og til kigger indenfor i forretningen og spørger om gode råd til fiskesteder og grej, forklarer han og peger samtidig på, at den kommende havørredkonkurrence er for alle, både hardcorelystfiskere og nybegyndere.

Fjordlandet Open er en miljøbevidst konkurrence, en catch-and-release, hvor man sætter sin fangst ud igen, når den er målt og fotograferet.

Arrangørerne regner med at se omkring 100 lystfiskere til den kommende konkurrence: der er mere info på:

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk