22. september 2021
Det areal, som oprindelig var udlagt som vejareal, ligger til venstre for hegnet ved Military Equipment Denmark, som køber arealet. Den nye bygning kommer til at ligge bagerst i billedet.
gallery icon

Se billedserie

Det areal, som oprindelig var udlagt som vejareal, ligger til venstre for hegnet ved Military Equipment Denmark, som køber arealet. Den nye bygning kommer til at ligge bagerst i billedet.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Firma udvider med nybyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Firma udvider med nybyggeri
Opdateret 22. november 2018 kl. 08:42
Holbæk - 22. november 2018 kl. 08:29
Af Kaj Ove Jensen

Der er brug for mere plads hos Military Equipment Denmark A/S (MED) i industriområdet i Nr. Jernløse. Derfor planlægges der en udvidelse med et knap 2000 kvadratmeter stort nybyggeri, skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

Virksomheden på Virke­lyst 1-3 er leverandør af produkter og serviceydelser til kunder på forsvars- og sikkerhedsmarkedet. Der er tale om både offentlige og civile kunder, såvel danske som udenlandske. Mere end 50 procent af virksomhedens omsætning kommer fra eksport.

- Baggrunden for den nye bygning skal findes i nye, store samarbejdsaftaler med en række udenlandske virksomheder. Det forventes tillige, at der over tid bliver plads til flere medarbejdere i virksomheden, fortæller Peter Martin Skjold Jensen, der er administrerende direktør i MED, hvor der for tiden 12 medarbejdere.

Virksomhedens egen produktion er primært materiel til skydebaner, blandt andet miljø­kuglefang, hydraulisk skivehejs, kørende mål og alle typer af skydeskiver. Udstyr til forbedring af sikkerheden ved skydebaner indgår i særlig grad i aktiviteterne.

MED kan også tilbyde rådgivning, konsulentbistand og produktudvikling samt reparation og modernisering af skydebanemateriel og -anlæg, både til forsvaret og civilt.

Desuden er virksomheden agent og forhandler for andre, udenlandske producenter, med hovedvægten på personlig sikkerhed, uddannelse og sikkerhedsforanstaltninger ved større civile arrangementer.

Den planlagte udvidelse på Virkelyst med en ny bygning er blevet mulig, efter at Holbæk Kommunalbestyrelse har godkendt salget af et naboareal på knap 1400 kvadratmeter til MED. Der var oprindelig udlagt til vejareal, men er aldrig taget i brug.

MED har søgt Holbæk Kommune om tilladelse til at opføre en ny erhvervsbygning på 1938 kvadratmeter. Den skal primært anvendes til produktion og montage af elektronisk udstyr samt kontorer og mødefaciliteter.

Byggestarten på den nye bygning er planlagt til at gå lige efter årsskiftet, og den ventes at stå færdig midt i september.

I forbindelse med ansøgningen har Holbæk Kommunes Plan og Åben Land i henhold til lokalplanen af 2001 givet en dispensation fra åbeskyttelseslinjen. I afgørelsen bemærker Plan og Åben Land, at der er tale om udvidelse af en eksisterende virksomhed, som ligger i et område, der er lokalplanlagt til erhvervsformål.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk