6. maj 2021
Kristian Veng-Olsen og Melissa Ciszek afleverer efter deres rute indsamlingsbøtten til kampagneleder Klaus Ole Møgelvang (tv.).
gallery icon

Se billedserie

Kristian Veng-Olsen og Melissa Ciszek afleverer efter deres rute indsamlingsbøtten til kampagneleder Klaus Ole Møgelvang (tv.).
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fin indsamling trods regn og kulde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fin indsamling trods regn og kulde
Holbæk - 11. april 2021 kl. 15:47
Af Kaj Ove Jensen

Knap 200 indsamlere var søndag ude at gå på gader og stræder over det meste af Holbæk Kommune. De samlede ind til Kræftens Bekæmpelse, som havde tilrettelagt landsindsamlingen på en coronasikker måde. Indsamlerne fik udleveret en pose med mundbind, der skulle bruges, når der blev ringet på hos folk. Der var håndsprit, som skulle bruges både til hænderne og til at spritte indsamlingsbøtterne af med undervejs på turen.

arrow Læs også: Resultat nåede over 300.000 kroner

Tidligere år har der været over dobbelt så mange indsamlere i Holbæk Kommune, men coronasituationen har betydet, at færre har tilmeldt sig i år.

Bagagerummet blev fyldt op

Indsamlerne fra Holbæk by og omegn kunne mellem klokken 13 og 14 aflevere bøtterne med de indsamlede bidrag til Klaus Ole Møgelvang, der er kampagneleder og desuden formand i Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Holbæk Kommune. Det foregik ved cykelparkeringen bag Holbæk Bibliotek, ved parkeringspladsen på Bysøplads.

Her holdt han klar med bilen, der blev godt fyldt op med bøtter. Blandt dem, der kom for at aflevere de indsamlede penge var parret Kristian Veng-Olsen, Holbæk, og Melissa Ciszek, Køge, der gik en rute på Skovhusvej og Frilandsvej med 60 boliger. De steder, hvor der var nogen hjemme, blev de taget venligt imod, og der var en god stemning.

- Nogle havde medlidenhed med os, fordi det regnede, fortæller parret, som på ruten oplevede, at op mod halvdelen ikke var hjemme.

Det var i øvrigt første gang, hun var med til en indsamling, mens han for flere år siden har samlet ind for Kirkens Korshær.

Mange gav et bidrag

Dorte og Jens Nielsen, Holbæk, var også for første gang ude at samle ind til Kræftens Bekæmpelse, efter at børnene er blevet store nok til at klare sig selv. Det var en våd fornøjelse, men de gør det gerne igen - men gerne uden så koldt og vådt vejr.

- Langt de fleste var søde, og der var relativt mange hjemme. Mange gav et bidrag, og kun tre-fire stykker ønskede ikke at donere, fortæller Dorte og Jens Nielsen.

De gik på Bispehøjen med 90 boliger, hvoraf mange bebos af den lidt ældre generation. Derfor betød vejret sikkert, at mange var hjemme, tænker de.

Ældste indsamler i Tuse er 80 år

Mia Rasmussen, Tuse, stod for det praktiske i forbindelse med indsamlingen i Tuse og omegn. Her var der 16 indsamlere ude, og de blev generelt taget godt imod.

- Der er mange trofaste indsamlere, hvoraf nogle har været med i 15-20 år, og den ældste er 80 år. Kun en enkelt af de faste meldte fra på grund af coronaen. Der var også nogle nye med i år, fortæller Mia Rasmussen.

Rundt i de øvrige lokalområder var der andre, der stod for det praktiske arbejde med indsamlingen.

Stadig muligt at donere

Klaus Ole Møgelvang havde i løbet af ugen sørget for, at indsamlerne i Holbæk by med mere kunne hente materialet hjemme i hans garage. De sidste 30 poser blev udleveret ved Bysøplads søndag formiddag.

Frem til søndag den 18. april er det stadig muligt at donere via de digitale kanaler.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk