19. januar 2018
Der er gang i produktionen af fyldemaskiner til mejerisektoren hos Primodan A/S ved Vipperød.
gallery icon

Se billedserie

Der er gang i produktionen af fyldemaskiner til mejerisektoren hos Primodan A/S ved Vipperød.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fabrik overvejer datterselskab i udlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fabrik overvejer datterselskab i udlandet
Holbæk - 11. oktober 2017 kl. 14:46
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden Søren Laursen i februar i år satte sig i stolen som ny administrerende direktør hos Primodan A/S i Vipperød, er der sket flere ændringer i organisationen for at styrke virksomheden og øge omsætningen og indtjeningen.

Og der kan ventes flere ændringer, for Søren Laursen forklarer, at det blandt andet overvejes at etablere et datterselskab i udlandet, skriver dagbladet Nordvestnyt onsdag.

Primodan udvikler, producerer og sælger maskiner, der fylder fødevarer i emballage i mejerisektoren.

- På sigt kan man forestille sig, at vi lægger nogle funktioner i samlingen af maskinerne ude i verden. Det kunne være for de mindre kritiske komponenter, mens for eksempel fyldehovederne på maskinerne stadig ville blive samlet her, forklarer Søren Laursen.

Han understreger, at der ikke er planer om, at det skal betyde nedskæringer på virksomheden på Skimmedevej 10 ved Vipperød.

- Jeg tror, at basen bliver her i rigtig mange år, siger Søren Laursen.

Ud over at samle dele af maskinerne kunne datterselskabet også tænkes at tage sig af eftermarkedet, det vil sige service og reparationer på de leverede maskiner. Det er ikke fastlagt, hvornår og hvor et datterselskab i givet fald skal åbne.

- Men jeg regner med, at det sker inden for et par år. Og det ville være logisk at placere det i Mellemøsten, siger Søren Laursen.

Primodan eksporterer en stor del af sine varer til dét område. Især Egypten, Tyrkiet, Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater er store aftagere.

Der eksporteres desuden til Skandinavien, de baltiske lande, Østeuropa og lande i det øvrige Europa.

Inden for produktion af anlæg til hvidost (tidligere især betegnet som fetaost, som Grækenland nu har eneret til navnet på) er Primodan markedsledende i verden efter mange års erfaring på området. Inden for produktion af fyldeanlæg til hovedsagelig andre fødevarer fra mejerisektoren er der en del europæiske konkurrenter.

Specialanlæg er et tredje ben. Det kan være til fremstilling af osteprodukter i lande uden mælkeproduktion, og hvor der i stedet anvendes mælkepulver til osteproduktionen.

Primodan beskæftiger i dag cirka 60 ansatte.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk