27. maj 2020
Det var en glad John Radmer, der kunne takke pårørende, beboere og lokale kræfter for at redde drømmen om et orangeri på plejecentret Tysingehave i Tølløse.
gallery icon

Se billedserie

Det var en glad John Radmer, der kunne takke pårørende, beboere og lokale kræfter for at redde drømmen om et orangeri på plejecentret Tysingehave i Tølløse.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En plads i solen til nydelse og ydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En plads i solen til nydelse og ydelse
Holbæk - 16. maj 2018 kl. 19:20
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Solen kan nydes lidt længere på Tysingehave i Tølløse, når plejecentret om nogle måneder får et stort orangeri. Her skal både nydes og ydes, når beboere og brugere af dagcentret kan bruge deres grønne fingre, slikke solskin og spise de høstede frugter, krydderurter, tomater, agurker og citrusfrugter, som køkkenet har tilberedt.

Et orangeri er som skabt til at give livsglæde. Men projektets idemand John Radmer var tæt på at give op, da fonde sagde nej til at støtte indkøbet. Så trådte det lokale fællesskab til, pårørende, beboere, en lokal loge, en lokal fond og Danske Diakonhjem, der driver plejecentret, spyttede i kassen.

- Vores mor var et meget engageret og socialt menneske, som i mange år var involveret i Tølløses liv på forskellige områder. Hun tog del i fællesskabet, så det var ikke svært at beslutte at støtte orangeriet. Det er helt i mors ånd, siger Tina Kierbyholm til Nordvestnyt onsdag.

Næste skridt er at få finansieret inventar og planter til den kommende udestue, som lever op til Tysingehaves værdier om at spise sammen, hente fra jord til bord og inddrage beboere og brugere af dagcentret.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk