24. september 2021
Holbæk Rideklubs kasserer, Ida Vikkelsø Rasmussen, og formand Jette Hedemand, glæder sig over, at rideklubben på Ladegårdsalleen i Holbæk er på vej tilbage efter et noget turbulent 2019, hvor klubben var tæt på at lukke.
gallery icon

Se billedserie

Holbæk Rideklubs kasserer, Ida Vikkelsø Rasmussen, og formand Jette Hedemand, glæder sig over, at rideklubben på Ladegårdsalleen i Holbæk er på vej tilbage efter et noget turbulent 2019, hvor klubben var tæt på at lukke.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En 105-årig er nu på vej tilbage til livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

En 105-årig er nu på vej tilbage til livet
Holbæk - 30. marts 2020 kl. 15:52
Af Palle Mogensen

Holbæk Rideklub på Ladegårdsalleen i Holbæk er langsomt ved at komme op i omdrejninger igen efter et noget turbulent 2019.

En dårlig økonomi truede med at lukke den mere end 100 år gamle forening, men med velvillighed fra kommune og kreditselskab og et stort arbejde fra de frivillige i klubben lykkedes det at undgå lukningen.

- Vi har virkelig kæmpet for vores rideklub, og det er derfor er det utrolig dejligt, at vi nu kan se en fremtid i møde, fortæller Jette Hedemand, der er formand for Holbæk Rideklub.

Klubbens pensionærer i form af opstaldede heste forsvandt alle, da lukningen truede, men nu er den første håndfuld heste vendt tilbage.

Men til en anden ordning end tidligere.

- Fra 1. januar åbnede vi en selvpasserordning, hvor klubben lægger stald og marker til. Men det er hesteejerne selv, som sørger for at få deres heste ud og ind af stalden. De sørger også for foder og lignende. Det har blandt andet frigivet en masse timer i bestyrelsen. Timer, som nu kan bruges på vedligeholdelse, fortæller Jette Hedemand.

Og det er netop vedligeholdelse, som er klubbens store udfordring.

Den dårlige økonomi har betydet, at ridehallen og de to stalde nu trænger til en ordentlig overhaling. Blandt andet skal der lægges nyt tag på.

- Vi er gået i gang med de ting, vi selv kan klare. Og opbakningen fra medlemmerne har været helt fantastisk, fortæller Jette Hedemand.

Der er lavet en liste over de ting, der skal laves. Både de årligt tilbagevendende ting, men også de ting, som trænger sig på her og nu.

Må arbejde enkeltvis
Egentlig havde rideklubbens bestyrelse indkaldt medlemmerne til en arbejdsweekend her i marts, men som i så mange andre foreninger er corona-virussen kommet på tværs.

- Men det betyder ikke, at alt er gået i stå. Nu kommer medlemmerne i stedet enkeltvis og ordner forskellige ting som at slå græs og harve. Og nogle er gået i gang med at male i ridehallen. Det sidste ville ikke kunne lade sig gøre, hvis der var aktiviteter i ridehallen, fortæller Jette Hedemand.

De opstaldede heste skal passes - coronavirus eller ej. Og det er som nævnt hesteejerne selv, der skal sørge for det.

Men da de skal undgå kontakt med hinanden, skiftes de til at tage sig af deres egen og de andres heste.

- Men det gjorde de faktisk også inden corona-krisen, fortæller Jette Hedemand.

Foreløbig har den nye selvpasningsordning skaffet fem heste og yderligere fem er på vej.

- Vi ser meget gerne, at vi får minimum 16 heste på stald. Så kan økonomien løbe rundt. Men det ville da være rart, hvis vi fik endnu flere, fortæller klubbens kasserer, Ida Vikkelsø Rasmussen.

Både hun og Jette Hedemand er meget glade for deres rideklub.

- Vi ligger jo lige midt i byen, og det betyder, at vi er nemme at komme til og fra på cykel. Det er især en fordel for vores børn og unge, lyder det fra formanden.

Populært område
Holbæk Rideklub ligger som en oase mellem Kunsthøjskolen og sportsbyen, og mange mennesker bruger området til at gå tur i.

- Især hundelufterne kommer her meget. Og flere af dem har vores telefonnumre, så de kan ringe, hvis de opdager, at der er sket noget. For vi har jo ikke ansat folk til at være på stedet hele tiden, fortæller Jette Hedemand.

Når der igen bliver mere normale tilstande i Danmark, kan klubben for alvor skrue op for vedligeholdelsesarbejdet.

- Så skal vi ud og se, om der er nogle sponsorer, der vil hjælpe os. Vi vil meget gerne låne en lift, så vi kan komme op og få vasket ridehallen ned. Og det vil også være fint, hvis der er nogen, som har noget hvid maling, lyder det fra Jette Hedemand og Ida Vikkelsø Rasmussen.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk