27. september 2020
Afgørelsen fra Miljø- og Fødevareklagenævnet gælder det asfalterede stykke til højre. Der skal være en passage på mindst 1,5 meter for gående, og det har ejerne af Maglesøvej 6 straks efterkommet. Ved en tidligere lejlighed ses her Nels Hede Rohde.
Afgørelsen fra Miljø- og Fødevareklagenævnet gælder det asfalterede stykke til højre. Der skal være en passage på mindst 1,5 meter for gående, og det har ejerne af Maglesøvej 6 straks efterkommet. Ved en tidligere lejlighed ses her Nels Hede Rohde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ejere lider nederlag i strid om kæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejere lider nederlag i strid om kæde
Holbæk - 19. marts 2019 kl. 16:02
Af Kaj Ove Jensen

Der er faldet en afgørelse i en del af den langstrakte splid mellem ejerne af Maglesøvej 6 i Maglesø og Holbæk Kommune, skriver dagbladet Nordvestnyt tirsdag. Miljø- og Fødevareklagenævnet har givet Holbæk Kommune medhold i, at en kæde, som spærrer for adgangsvejen til stisystemet ved Maglesø, skal fjernes. Eller at der som et minimum skal være en fri passage på mindst 1,5 meter for gående.

arrow Læs også: Lokalplan sikrer ikke et traktørsted

Ejerne af det nu nedlagte traktørsted har siden 2016 været Line og Nels Hede Roh­de. Parret mener, at asfaltstykket ikke er en del af stien, hvorfor der ikke er offentlig adgang via asfaltstykket. De har også henvist til, at pladsen for enden af asfaltstykket ulovligt bliver brugt til parkering, og derfør ønsker de at bevare kæden.

Det endte med, at Holbæk Kommune i juni 2017 gav et påbud om at fjerne kæden, som spærrer for adgangsvejen. Eller at opsætte en anden spærring for kørende trafik, så der er en åbning for gående med en bredde på mindst 1,5 meter. Kommunen vurderede, at kæden var en hindring for offentlighedens adgang i strid med naturbeskyttelseslovens bestemmelse. Ejerne af ejendommen mener dog, at kæden var været hængt op i ti år i de perioder, hvor traktørstedet ikke var åbent.

I afgørelsen fra Miljø- og Fødevareklagenævnet lyder vurderingen, at det asfalterede vejstykke ved indkørslen fra Maglesøvej til ejendommen og stiforløbet ned til Maglesø udgør et samlet vej/stiforløb, som er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse. Nævnet har i den forbindelse lagt vægt på, at forløbet fremgår af luftfotos fra 1945 og 1954.

Nævnet finder ikke, stiens forløb på ejendommen i særlig grad generer privatlivets fred, og derfor er det asfalterede stykke omfattet af naturbeskyttelsesloven med adgang for offentligheden.

Hos ejerne af Maglesøvej 6 vækker afgørelsen ikke jubel.

- Det er superærgerligt. Det undrer os rigtig meget, at kæden pludselig er blevet et problem. Kommunen har mange gange tidligere set den, når de har været her, siger Line Rohde.

Selv om ejerne langt fra er enige i afgørelsen fra Miljø- og Fødevareklagenævnet, har de straks fulgt den, så der i går blev sikret en passage på de krævede 1,5 meter.

- Vi gør ikke noget, der er ulovligt, siger Line Rohde.

Hos Holbæk Kommune er der tilfredshed med afgørelsen.

- Det ligger som en del af naturbeskyttelsesloven, at man ikke kan begrænse offentlighedens adgang. Der skal også være adgang for folk med barnevogne og for dårligt gående, siger Lotte Højgaard, der er leder af Holbæk Kommunes Plan og Åben Land.

arrow Flere afgørelser venter i Maglesø
22. marts 2019 kl. 13:13 Opdateret: kl. 13:13
arrow Parter langt fra hinanden ved Maglesø
15. januar 2019 kl. 10:45 Opdateret: kl. 10:45
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk