1. august 2021
Skarridsøhjemmet med den hvide hovedbygning rummer også andre bygninger bagved. Holbæk Kommune har nu for fjerde gang udbudt ejendommen, og det er til en uændret pris på tre millioner kroner.
Skarridsøhjemmet med den hvide hovedbygning rummer også andre bygninger bagved. Holbæk Kommune har nu for fjerde gang udbudt ejendommen, og det er til en uændret pris på tre millioner kroner.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ejendom udbydes for fjerde gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ejendom udbydes for fjerde gang
Holbæk - 20. januar 2021 kl. 13:57
Af Kaj Ove Jensen

Måske fjerde gang bliver lykkens gang, når det handler om at få solgt Skarridsøhjemmet i Jyderup. I hvert fald har Holbæk Kommune udbudt ejendommen, som indtil lukningen i 2016 var bosted for ældre og yngre udviklingshæmmede borgere.

arrow Læs også: Skarridsøhjemmets fremtid er uvis

De tre første udbud valgte Holbæk Kommune at annullere. For nylig er der vedtaget en lokalplan, som fastlægger, at ejendommen skal anvendes til turisme-, ferie- og fritidsformål. Aktiviteter som overnatning og bespisning skal være med til at understøtte Jyderup Handleplan, som blev vedtaget i 2018.

Jyderup Fonden blev stiftet i april 2016 for at kunne give et bud på Skarridsøhjemmet. Fonden har budt alle de tre gange, Skarridsøhjemmet har været udbudt til salg, men det har altså ikke ført til noget salg.

Udbudsprisen er stadig tre millioner

I denne omgang er der budfrist den 30. april. Og udbudsprisen på tre millioner kroner er nøjagtig den samme som de tre første gange.

Jyderup Fonden er i gang med overvejelser om, hvorvidt den skal give et bud.

- Jeg må indrømme, at coronasituationen ikke gør det nemmere, når det handler om turisme. Fonden har ikke taget stilling til, hvad vi gør, men vi kigger hver især på udbudsmaterialet. Så skal vi senere have et online-møde, hvor vi træffer en beslutning, fortæller formanden for fonden, Niels Agerbo.

Det er nedlukningen af landet, der ikke er befordrende for nye tiltag inden for turisme. Selv om der må forventes lempelse af restriktionerne senere, betegner Niels Agerbo det ikke som den letteste situation.

- Der kræves en renovering af ejendommen, og i mange tilfælde ville man nok starte på lavt blus og så renovere hen ad vejen, siger Niels Agerbo.

Den nye lokalplan for Skarridsøhjemmet blev vedtaget af Holbæk Kommunalbestyrelse 28. oktober i fjor. Ved samme møde blev den nye lokalplan for naturområdet ved Skarresø vedtaget. Samlet set skal lokalplanerne understøtte arbejdet med at fremme turismen.

- Mest oplagt med private

Jyderup Fonden ser store muligheder i projektet.

- Vi er slet ikke i tvivl om, at det stadig er et fuldt levedygtigt projekt. Vi har også diskuteret det med folk, der har forstand på hotel- og restaurationsdrift, og de betegner det som et oplagt projekt at kigge på. Spørgsmålet er, hvem der kommer til at realisere det - private eller fonden. Det mest oplagte var, at det bliver private. Vi opfordrer private til at byde. De er velkomne til at henvende sig til os, for vi vil gerne hjælpe, siger Niels Agerbo.

Han betegner Jyderup Fonden som en borgerdrevet fond, der skal være en slags bagstopper, hvis ingen private giver sig i kast med opgaven.

Jyderup Fonden, der altså har budt på ejendommen tre gange, har ikke kendskab til baggrunden for, at Holbæk Kommune valgte at annullere udbuddene.

- Men prisen er stadig sat til tre millioner kroner. Jeg synes, kommunen skulle overveje, om det er den rigtige pris. Den er ikke faldet, selv om der er lavet en lokalplan, der begrænser anvendelsen. Kommunen burde overveje, om den vil have et projekt, der skaber udvikling i kommunen og Jyderup, eller om den bare vil have en høj salgspris. For vi snakker om en omfattende renovering af en bygning, der har stået tom gennem fem år, siger Niels Agerbo.

Mange gæster i naturen

Formanden for fonden peger i øvrigt på, at den seneste tid med corona har vist, at der er masser af turister i byen.

- Der er enorme mængder af borgere, der går tur rundt om søen og bruger naturen. Vi kan se biler, der parkerer, og borgerne i Jyderup bruger ikke bilen for at komme dertil. Folk udefra har fået øjnene op for, hvor naturskøn Jyderup er. Det er meget markant at se, hvor mange besøgende, der er, siger Niels Agerbo.

arrow Vejen banes for natur- og turistcenter
12. oktober 2020 kl. 14:49 Opdateret: kl. 08:55
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk