22. oktober 2019
Rasmus Nielsen, Niels Thune-Rasmussen og Jan Adrian fra hver sin kommunale afdeling har samarbejdet om at få projektet med de fire skæve boliger op at stå.Foto: Palle Mogensen
gallery icon

Se billedserie

Rasmus Nielsen, Niels Thune-Rasmussen og Jan Adrian fra hver sin kommunale afdeling har samarbejdet om at få projektet med de fire skæve boliger op at stå.Foto: Palle Mogensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eget hus til de »skæve« holbækkere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eget hus til de »skæve« holbækkere
Holbæk - 07. december 2018 kl. 16:34
Af Palle Mogensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Roskildevej 10 i Holbæk er håndværkerne i fuld gang med at lægge sidste hånd på byggeriet af fire nye boliger, der er beregnet til kommunens mere skæve eksistenser.

Det vil sige borgere, som af forskellige årsager ikke passer ind i en almindelig bolig.

- Der er typisk tale om hjemløse med en psykisk sygdom eller lignende. De er måske misbrugere og har nogle sociale udfordringer, som gør, at de kan have svært ved at håndtere naboer. Mange af dem har været ude i en almennyttig bolig, men er blevet smidt ud, fordi de på grund af deres problemer har svært ved at indordne sig under de almindelige husregler, fortæller Jan Adrian, der er chefkonsulent for voksenområdet i Holbæk Kommune.

De fire boliger bliver helt færdige i løbet af december, men den ene er allerede klar, så den første beboer forventes at flytte ind i løbet af weekenden.

Boligerne er hver på 42 kvadratmeter og består af et soveværelse, en stue/køkken, et badeværelse og en entre.

De er dog ikke bare noget, der er blevet klasket op i en fart.

Tværtimod er der i hele processen blevet tænkt meget over placeringen og ikke mindst de materialer, der er blevet brugt i forbindelse med byggeriet.

- Vores overordnede mål har været at bygge nogle ordentlige boliger til mennesker, som ikke har så mange penge, fortæller Rasmus Nielsen, der er boligpolitisk medarbejder hos Ejendom og Risiko i Holbæk Kommune.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk