23. september 2020
Anne Pedersen er træt af alle de negative historier om Vangkvarteret. - Hvorfor er der eksempelvis aldrig nogen, der skriver om alle de studenter, der kommer herudefra, spørger hun. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
gallery icon

Se billedserie

Anne Pedersen er træt af alle de negative historier om Vangkvarteret. - Hvorfor er der eksempelvis aldrig nogen, der skriver om alle de studenter, der kommer herudefra, spørger hun. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter overfald: Beboere lader sig ikke sådan kyse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter overfald: Beboere lader sig ikke sådan kyse
Opdateret 09. oktober 2018 kl. 08:20
Holbæk - 09. oktober 2018 kl. 08:16
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag var her ifølge Midt- og Vestsjællands Politi overfald på tre unge mænd med både køller, økser og knive, men denne mandag formiddag i Vangkvarteret i Holbæk ånder alt fred og ro. Og selv om kvarteret siden sommer har oplevet en række voldelige episoder, virker flere af de beboere, Nordvestnyt møder, ikke skræmt fra vid og sans.

arrow Læs også: Overfald med økse og hammer: Nu begynder retssag mod Bandidos

- Jeg er glad for at bo her. Vi hjælper hinanden, og der er ikke kun ballade herude, fortæller Anne Pedersen, der har boet her i ti år.

- Jeg føler mig ikke mere utryg ved at bo her, siger Metin Koc, beboer og afdelingsformand i Agervang og Havevang.

Der er dog også beboere, der oplever, at de er mere utrygge, end de har været tidligere. Og selv om de fleste som beskrevet ikke lader sig påvirke, er der alligevel flere, der ikke ønsker at udtale sig til citat. Ved et bord-bænkesæt ude foran beboerhuset Fælleshuset Agervang sidder Nicolaj Petersen og Lene Petersen. De mener godt, at man kan mærke en forskel nu i forhold til tidligere.

- Jeg tager mig ikke selv af det, men jeg synes folk er begyndt at se sig mere over skulderen, siger Nicolaj Petersen, der har boet her siden 2009.

Lene Petersen kom til helt tilbage i 1974. Hun føler sig mere utryg end tidligere og er som konsekvens begyndt at ændre vaner.

- Jeg er stoppet med at gå ned med skraldet om aftenen, og jeg går heller ikke ture om aftenen mere, hvilket jeg ellers gjorde tidligere, fortæller hun.

Ifølge flere af de beboere, vi taler med, er mange af ballademagerne slet ikke fra kvarteret. Præcist hvor mange der er fra kvarteret, er der dog lidt uenighed om. Metin Koc mener, at det er ganske få.

- Der er rigtig mange udefra. Jeg tror kun, det drejer sig om et par stykker her fra kvarteret, siger han.

Det boligsociale samarbejde i kvarteret med politiet, Holbæk Kommune og boligforeningen Lejerbo mødtes i går formiddag i fælleshuset. Her blev det blandt andet besluttet, at politiets tryghedsbus kommer forbi kvarteret i dag fra klokken 14-18 samt også på fredag og to gange i næste uge.

- Det der skete søndag var en anledning til at komme ud og være lidt synlige. Vi vil rigtig gerne i dialog med borgerne, så kom og fortæl os, hvor skoen trykker, lyder opfordringen fra vicepolitiinspektør John Jensen.

Beboerne er også blevet informeret per brev mandag.

arrow Bandidos-folk risikerer dobbelt straf og opholdsforbud
11. april 2019 kl. 13:32 Opdateret: kl. 12:01
arrow Mand sigtet for økseoverfald var allerede bag tremmer
08. januar 2019 kl. 11:52 Opdateret: kl. 11:52
arrow Konflikt i Holbæk: Mand fængslet for økseoverfald
21. november 2018 kl. 11:35 Opdateret: kl. 14:04
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk