28. oktober 2020
Gourmetkok Ronnie Vexøe Mortensen, Nr. Vallenderød, fik fredag en sølvmedalje ved Bocuse d?Or Europe, der er det uofficielle EM for kokke.Foto: Thomas Olsen
Gourmetkok Ronnie Vexøe Mortensen, Nr. Vallenderød, fik fredag en sølvmedalje ved Bocuse d?Or Europe, der er det uofficielle EM for kokke.Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EM-sølvmedalje til lokal kok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EM-sølvmedalje til lokal kok
Holbæk - 16. oktober 2020 kl. 17:50
Af Palle Mogensen

- Vi er sindsygt glade.
Sådan lød det fra 33-årige Ronnie Vexøe Mortensen, Nr. Vallenderød, da sn.dk fangede ham over telefonen sent fredag eftermiddag.

På dette tidspunkt befandt han sig i Tallinn i Estland, hvor han netop havde fået at vide, at han og resten af hans team var blevet nummer to ved Bocuse d'Or Europe, der er det uofficielle EM for kokke.

Alle deltagerne skulle under konkurrencen arbejde med de samme ingredienser, som i år bestod blandt andet af vagtel og en afrikansk ålemalle.

- Vi fik lavet en god menu og kom da også så tæt på førstepladsen, at vi kunne dufte den. Men det lykkedes ikke helt. Lige bagefter var vi skuffede, men nu har vi haft tid til at sunde os og glæder os virkelig over andenpladsen, fortæller Ronnie Vexøe Mortensen.

Klar til VM
Han arbejder til daglig som kreativ souschef på den tre-Michelinstjernede restaurant Geranium i Parken i København.

Ved Bocuse d'Or Europe havde han selv udvalgt sit team, der foruden ham selv bestod af Sebastian Holberg Svendsgaard, Olivia Thorbek Jensen og Christian Wellendorf.

Andenpladsen betyder, at de til juni næste år har sikret sig en plads ved Bocuse d'Or, som er det uofficielle VM for kokke.

Det afvikles hvert andet år i Lyon i Frankrig, og i 2019 blev det med en dansk vinder i form af Kenneth Toft-Hansen.

Så Ronnie Vexøe Mortensen får noget at leve op til.

- Nu går vi i hvert fald i skrap træning, så vi kan gøre det bedre næste gang. For vi vil meget gerne helt til tops og genvinde mesterskabet for Danmark, fortæller han.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk