29. januar 2020
Og så gør man sådan, når man drejer en scene. Signe Juul Thorsø (tv.) og Tina Jakobsen har opfundet Elverfolkets første drejescene til forestillingen »Askepot - med et twist«. Foto: Margit Pedersen
gallery icon

Se billedserie

Og så gør man sådan, når man drejer en scene. Signe Juul Thorsø (tv.) og Tina Jakobsen har opfundet Elverfolkets første drejescene til forestillingen »Askepot - med et twist«. Foto: Margit Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drejescene giver askepot et ekstra tvist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drejescene giver askepot et ekstra tvist
Holbæk - 10. oktober 2019 kl. 13:55
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad gør man, når der i drejebogen står »scenen drejer«. Signe Juul Thorsø og Tina Jakobsen tænkte længe, fik ideen til en model og med hjælp fra Lars Sjelborg har de to kvinder givet teatergruppen Elverfolkets børneforestilling om Askepot på Kulturkasernen i Holbæk et snurrigt, ekstra tvist.

En drejescene gør det nemt at skifte miljø fra køkken til natur til tronsal, der også kan forvandles til en kirke.

Det er Elverfolkets første drejescene, og jo, de har fået ros som fortjent.

- Nogle er lidt benovede, men vi tænkte som Pippi Langstrømpe, at det har vi ikke prøvet før, så det kan vi sagtens. Vi er autodidakte gør-det-selv'ere med masser af gå på mod, bemærker Tina Jakobsen.

De kunne ikke lave en klassisk drejescene i niveau med gulvet, da scenen bygges op fra grunden til hver forestilling.

Det blev i stedet tre vægge sat sammen som ostebrikkerne i spillet Trivial Pursuit omkring en stang, forklarer Signe Juul Thorsø.

Arbejdet er så godt som færdigt, men Tina Jakobsen er glad for, hun har en fridag fredag til at få alt på plads. Resten af scenen skal også være klar til premieren den 16. oktober.

»Askepot - med et twist« er en børne- og familieforestilling. Omkring 90 børn og unge er med, de 66 er på scenen, 12 i bandet, og 10-12 bag scenen.

Det er historien om Askepot, der har travlt med at gøre rent og varte sine stedsøstre og sin stedmoder op. Tvistet er, at »den virkelige historie om Danielle kaldet Askepot« fortælles af et barnebarn.

Elverfolket har så godt som udsolgt til premieren, men der er også forestillinger torsdag, fredag og lørdag i efterårsferien.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk