20. september 2019
Holbæk Kommune har konstateret døde fisk efter udslippet. Billedet her er dog fra en anden forurening i Kobbel Å i 2009. Foto: Peter W. Henriksen
Holbæk Kommune har konstateret døde fisk efter udslippet. Billedet her er dog fra en anden forurening i Kobbel Å i 2009. Foto: Peter W. Henriksen
Foto: Peter Weber Henriksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Døde fisk efter udslip

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Døde fisk efter udslip
Holbæk - 07. september 2018 kl. 16:18
Af Lisbeth A. Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holbæk Kommune og beredskabet kæmpede fredag videre mod et udslip på 100 ton slam ved Torbenfeldt Gods syd for Mørkøv. Kommunens miljøafdeling har konstateret døde fisk i et vandløb efter udslippet.

arrow Læs også: Fjernelse af slam stadig i gang

Det er en slange, der er sprunget læk, som har sendt slammen ud i naturen og ned i vandløbet Møllerenden, der har forbindelse til Kobbel Å og Tuse Å. Udslippet nåede ifølge indsatsleder Jan Bruun fra Vestsjællands Brandvæsen at gå i regnvandsledningerne, inden beredskabet nåede frem torsdag.

- Vi er ved at undersøge, hvor slammen kommer fra, og vi får hjælp fra Danmarks Miljørådgivning (miljøvagten, red.), som har overtaget indsatsen hen over weekenden, fortæller Birgitte Wendelboe, der er afdelingsleder i Holbæk Kommunes miljøafdeling.

Umiddelbart lyder vurderingen fra miljøafdelingen, at fauna og fisk ikke har lidt skade længere nede i å-systemet, men Birgitte Wendelboe kan på nuværende tidspunkt ikke sige, om det vil ske.

- Vi vil løbende holde øje med, hvad konsekvenserne kan være, siger Birgitte Wendelboe, der også fortæller, at kommunen nu skal forsøge at afklare de nærmere omstændigheder omkring udslippet.

I første omgang blev det meldt som et gylleudslip, og det skete allerede torsdag eftermiddag. Det viste sig imidlertid, at der var tale om slam.

arrow Redegørelse om forurening og fiskedød er på vej
18. september 2018 kl. 20:13 Opdateret: kl. 11:13
arrow Alle fisk døde: Ansvarlig for stort slamudslip er fundet
12. september 2018 kl. 11:11 Opdateret: kl. 12:32
arrow Udslip har udslettet alt liv i Tuse Å
11. september 2018 kl. 12:59 Opdateret: kl. 12:59

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk