6. maj 2021
Bibliotekar Jan Holmberg udleverer et par bøger gennem vinduet til Ellen Bach. Hun har på forhånd bestilt dem via bibliotekets hjemmeside.Foto: Palle Mogensen
gallery icon

Se billedserie

Bibliotekar Jan Holmberg udleverer et par bøger gennem vinduet til Ellen Bach. Hun har på forhånd bestilt dem via bibliotekets hjemmeside.Foto: Palle Mogensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Digitalt udlån i et manuelt format

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Digitalt udlån i et manuelt format
Holbæk - 23. februar 2021 kl. 15:24
Af Palle Mogensen

I sidste uge åbnede bibliotekerne i Holbæk Kommune igen for muligheden for at bestille bøger og andet på det lokale bibliotek, og dernæst få det udleveret gennem et vindue.

Og den mulighed har tilsyneladende været savnet hos lånerne, nu hvor bibliotekerne ikke må holde fysisk åbent.

I hvert fald har der været en overvældende interesse for ordningen hos lånerne.

- Vi har fået over 1000 reservationer i løbet af den første uge, og over 300 lånere har været forbi her ved vinduet på biblioteket i Holbæk for at hente deres bestilte materialer, fortæller bibliotekar Jan Holmberg fra Holbæk Bibliotek.

Det er først og fremmest skønlitteratur og krimier, som lånerne bestiller, men også bøger om psykologi og anden faglitteratur ryger gennem vinduet.

Bestilt på forhånd

Da Nordvestnyt kiggede forbi mandag, kom lånerne forbi i en lind strøm.

De havde på forhånd bestilt bøgerne eller andre materialer via bibliotekets hjemmeside eller bibliotek.dk.

- Når vi har modtaget bestillingen, finder vi bøgerne på hylden og scanner dem ind, inden vi sætter dem på bestillingshylden. Hver bog får dermed et bestillingsnummer, som vi sender videre til låneren. Det skal de så opgive, når de møder op, fortæller Jan Holmberg.

Ved fremmødet henvender lånerne sig ved ét vindue og opgiver deres bestillingsnumre.

Dernæst sørger personalet for at finde bøgerne på bestillingshylden, og ved et andet vindue bliver lånerens sundhedskort scannet, så lånet kan blive registreret.

Dernæst udleveres det lånte materiale.

Som det er nu, kan lånerne godt få bøger og andet materiale med hjem, men de kan ikke få lov til at aflevere det lånte igen, så længe nedlukningen er en realitet.

Det sker for at mindske smitterisikoen. Men det giver så det problem, at en bog ikke kan lånes ud igen, når den ligger hjemme hos den enkelte låner, selv om vedkommende måske har læst den.

Bogkasser til aflevering

Derfor arbejder biblioteket på en løsning.

- Vi sætter formentlig nogle bogkasser op i næste uge, hvor man kan smide de lånte materialer i. Så kan vi under ordnede forhold registrere dem som afleverede og låne dem ud igen, fortæller Jan Holmberg.

Ud over Bestil og hent har biblioteket også gang i andre tiltag i forbindelse med corona-nedlukningen.

Blandt andet kører skriveværkstedet videre online, og så har Læsefidusen lavet nogle små poser med lidt læsestof og overraskelser til de fire til syv-årige.

De bestilles ligeledes via bibliotekets hjemmeside og udleveres gennem vinduet.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk