13. april 2021
To klubber bruger padel-banerne i Holbæk Sportsby, og der spilles flittigt i al slags vejr. Privatfoto.
To klubber bruger padel-banerne i Holbæk Sportsby, og der spilles flittigt i al slags vejr. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Denne sport må man gerne dyrke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Denne sport må man gerne dyrke
Holbæk - 25. februar 2021 kl. 20:30
Af Jette Bundgaard

Nedlukningen lægger en dæmper på mange af de kendte sportslige udfoldelsesmuligheder. Men en populære sport - padel - kan fortsat dyrkes på sikker vis.

I Holbæk Sportsby er padel blevet en stor succes, og de fire udendørs baner bliver flittigt benyttet gennem nedlukningen, også i de uger hvor vi har haft sne og frost.

Det er både Holbæk Tennis & Padel Klub og Sportsbyens Padel Klub, som spiller her:

- Siden åbningen i 2019 har vi i Holbæk Tennis & Padel Klub afholdt introforløb, medlemskampagner, opvisningskampe og meget mere. Antallet af padel-spillere i klubben er derfor eksploderet. Af klubbens i alt knap 1.000 medlemmer er 420 nye Padel Only-medlemmer. Det gør vores klub til den klub herhjemme, som har det største antal padel-spillere, fortæller klubchef Carsten Højerslev.

Holbæk Tennis & Padel Klub har allerede fire padel-hold tilmeldt i Dansk Padel Forbund og Padel i Danmark. Og klubbens bedste hold skal spille slutspil om oprykning til elitedivision, så snart corona-restriktionerne tillader det. Langt de fleste medlemmer er dog motionsspillere.

Der opleves også en stor interesse for sporten og medlemstilgang i Sportsbyens Padel Klub. Formand Kenneth Green Nielsen er positivt overrasket over det seneste års medlemsfremgang fra 60 til 250 spillere.

- Vores lille klub, der er for bredden, glæder sig over den overvældende interesse. Den gør samtidig behovet for flere baner både udendørs og indendørs endnu tydeligere, siger formanden.

I Holbæk Tennis & Padel Klub er Carsten Højerslev enig i, at der må etableres flere baner, hvis sporten skal udvikles.

Padel er en forholdsvis ny sport i Danmark, mens den i Sverige og Spanien længe har været en udbredt sportsgren, kun overgået af fodbold.

Sporten kan beskrives som 80 dele tennis og 20 dele squash og spilles oftest som double. Banerne er omgivet af glas og trådhegn, der bruges aktivt i spillet.

Som de sidste måneder har vist, at hverken sne eller frost kan afskrække de lokale padel-udøvere:

- Medlemmerne i de to foreninger hjælper flittigt til med at feje, salte og efterfylde sand på underlaget, så de fire udendørs baner i Sportsbyen er brugbare, også i hård frost. Det er virkelig dejligt at opleve den opbakning og aktivitet, der er på og omkring banerne, ikke mindst i en udfordrende tid, hvor vi venter på forår og genåbning, lyder det fra direktør i Sportsbyen, Carsten Damgaard.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk