28. maj 2020
Efter jul er opførelsen af Stjerne­tårnet nået fire etager op. Dermed mangler der endnu 13 etager, der formentlig bliver nået midt i april.
gallery icon

Se billedserie

Efter jul er opførelsen af Stjerne­tårnet nået fire etager op. Dermed mangler der endnu 13 etager, der formentlig bliver nået midt i april.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den mindste by med boliger i højden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den mindste by med boliger i højden
Holbæk - 05. januar 2019 kl. 15:04
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mulighederne for at få en fast bopæl i mere end 50 meters højde er ikke så store i Danmark. Det kommende højhus på 17 etager i Holbæk, Stjernetårnet, sniger sig således med i top ti, når det gælder højden på beboelsesejendomme, skriver dagbladet Nordvestnyt lørdag.

arrow Læs også: Højhus-boliger ryger nu

Derimod er der flere hoteller, hospitaler og erhvervsejendomme samt tårne og spir, som rager højere op.

Målt fra jordoverfladen vil toppen af bygningen på Isefjords Allé 13 i Holbæk nå 55 meter op i luften. Målt fra vandoverfladen er højden 57 meter. AP Ejendomme er bygherre på højhuset.

Siden 1969 har Domus Vista på Frederiksberg med 102 meter været det højeste boligbyggeri i Danmark. Den er dermed stadig nummer to på listen over de højeste etageejendomme, hvor Herlev Hospital med 120 meter ligger nummer et.

Nummer to på listen over de højeste ejendomme med boliger, samt erhverv, er ­Bohrs Tårn i København. Det stod færdigt i 2017 med 30 etager fordelt på 100 meter.

Boligejendomme på 55 meter eller mere ligger i de største byer, nemlig København og Aarhus. En enkelt ligger dog i Danmarks niendestørste by, Vejle (17 etager og 56 meter).

Det er altså usædvanligt, at en by af Holbæks størrelse, nummer 23 i Danmark, får en etageejendom med boliger i 17 etager. I den nederste etage er der fælleslokaler med mere teknik, mens der er 16 etager med 60 boliger.

En af de sidste pladser på top ti-listen over de højeste etageejendomme med boliger kommer Stjernetårnet til at dele med to lidt ældre ejendomme. Det er Domus Portus og Peder Lykke Centret, begge i København. De skyder også 55 meter op i luften, mens der »kun« er 16 etager.

Det bliver formentlig kun kort tid, at Holbæk-højhuset kommer til at ligge på top 10-listen over de højeste ejendomme med boliger, da der er højere huse på vej.

I Holbæk erobrer højhuset titlen som det højeste byggeri fra Kollektivhuset på Nordvestvej. Bygningen med ni etager (otte med boliger) stod færdig i 1964.

arrow Se billederne: Fjordtårn skyder i vejret
15. februar 2019 kl. 13:02 Opdateret: kl. 18:11
arrow Fuldt blus på projektører om natten
13. december 2018 kl. 07:02 Opdateret: kl. 15:17
arrow Højhus begynder på turen opad
14. november 2018 kl. 08:10 Opdateret: kl. 08:10
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk