17. oktober 2019
Direktør i Holbæk Kommune, Erik Kjærgaard (tv.) regner ikke med, at Holbæk Sportsby bliver klar før den 7. maj. Direktør i Holbæk Sportsby og medlem af bestyrelsen i Fonden Holbæk Sportsby, Carsten Damgaard (th.) håber, at faciliteterne kan være klar til at tage i brug tidligere.
Direktør i Holbæk Kommune, Erik Kjærgaard (tv.) regner ikke med, at Holbæk Sportsby bliver klar før den 7. maj. Direktør i Holbæk Sportsby og medlem af bestyrelsen i Fonden Holbæk Sportsby, Carsten Damgaard (th.) håber, at faciliteterne kan være klar til at tage i brug tidligere.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den forsigtige løsning med sportsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den forsigtige løsning med sportsby
Holbæk - 31. januar 2019 kl. 15:25
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For at være på den mere sikre side har Holbæk Kommune valgt at pege på den 7. maj som datoen for ibrugtagningen af Holbæk Sportsby.

arrow Læs også: Politikere om forsinkelse: Skandale, trist og beklageligt

I den nye analyse af tidsplanen skriver Cowi blandt andet, at de fleste arbejder ifølge tidsplanen skulle være afsluttet i starten af januar, men der arbejdes fortsat på de fleste arealer, skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

Cowi opstiller tre scenarier, hvor 7. maj er den dato, der ligger længst ude i fremtiden. Faktisk anbefaler Cowi den mulighed, hvor sportsbyen tages i brug 23. april. Desuden er 11. marts nævnt, men her er der ikke planlagt før-aflevering, som OPP-kontrakten mellem kommunen og fonden foreskriver.

Når det gælder 7. maj, er der indlagt en buffer på to uger for at øge »sikkerheden for, at Holbæk Sportsby er fejlfri ved ibrugtagning«, skriver Cowi.

- Vi har valgt 7. maj, for at det skal holde den her gang. Der er en buffer til udbedring af fejl og mangler. Dét er bevæggrunden for at være mere forsigtige, end Cowi lægger op til, forklarer Erik Kjærgaard, direktør i Holbæk Kommune.

På spørgsmålet om, hvorvidt datoen for ibrugtagningen måske kunne blive før, svarer Erik Kjærgaard:

- Det regner vi ikke med. Men skulle det blive før, så afleverer fonden til kommunen, så sportsbyen kan tages i brug. Fonden har også fået Cowi-analysen, og fonden vil selvfølgelig meget gerne aflevere før. Datoen 7. maj er kommunens afgørelse, men der knokles selvfølgelig for at blive færdig og i den kvalitet, som er aftalt.

Byggestyringen på byggepladsen foreståes af Kullegaard A/S, Holbæk. Det har ikke været muligt at træffe Thomas Kullegaard for en kommentar til forsinkelsen.

Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra Morten C. Henriksen, hvis entreprenørfirma er totalentreprenør på byggeriet.

Carsten Damgaard er medlem af bestyrelsen i Fonden Holbæk Sportsby og direktør i sportsbyen.

- Jeg kan kun udtale mig med driftskasketten på. Holbæk Kommune har på grundlag af Cowis rapport meldt 7. maj ud. Jeg synes, det lyder af lang tid, men det er den dato, vi arbejder ud fra. Men alle arbejder på fuld knald, også med at få det håndværksmæssige færdigt. I driften er vi sådan set klar, og vi håber, det bliver før 7. maj, men der er ingen garanti. Forsinkelsen er selvfølgelig ærgerlig for foreningerne, sundhedscentret, medarbejderne og alle borgerne, siger Carsten Damgaard.

arrow Foreninger om forsinket sportsby: Forståelse og dyb undren
31. januar 2019 kl. 11:44 Opdateret: kl. 11:44
arrow Ny forsinkelse: Sportsby først klar 7. maj
31. januar 2019 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:02
arrow Uvished om tribuner i sportsbyen
28. januar 2019 kl. 16:39 Opdateret: kl. 15:28

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk