20. oktober 2021
Nedrivning af fodboldklubben HB&I?s gamle klubhus er i fuld gang, og om cirka tre uger skulle det være helt væk.
gallery icon

Se billedserie

Nedrivning af fodboldklubben HB&I?s gamle klubhus er i fuld gang, og om cirka tre uger skulle det være helt væk.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De gamle minder forsvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

De gamle minder forsvinder
Holbæk - 23. september 2021 kl. 05:58
Af Kaj Ove Jensen

For en del holbækker, både unge og ældre, vil det formentlig være vemodigt at tage en tur ned ad Borgmestergårdsvej i Holbæk i denne tid.

HB&I's gamle klubhus kan måske ikke ligefrem kaldes en flot ejendom. Men den indeholder mange minder om en svunden tid, hvor Holbæk var med helt fremme i den bedste danske fodboldrække med sølvmedaljer i 1975 som det bedste resultat.

I disse uger rives det gamle klubhus ned. Og det gamle stadion med tribunen og atletikbanen rundt om er også godt på vej til at være forsvundet.

Både fodboldklubben (i 2019) og atletikklubben Fremad Holbæk (efter det seneste årsskifte) er i stedet rykket ud i Holbæk Sportsby med deres aktiviteter.

Helt væk om tre uger

I øjeblikket er bygningen med det gamle klubhus ved at blive saneret, hvor det farlige affald sorteres fra og behandles efter forskrifterne.

Det er FB Gruppen A/S, der har sat gang i rydningen af området. Den gamle tribune ved fodboldbanen er allerede forsvundet, mens der stadig er gang i noget jordarbejde på arealet.

FB Gruppen oplyser, at området, inklusive det gamle klubhus, vil være helt ryddet om cirka tre uger. Det er LH Hockerup A/S, der står for den praktiske del med nedrivningsarbejdet.

Over 1000 boliger

FB Gruppen indgik i december 2019 aftale med Holbæk Kommune om at købe hele det gamle idrætsområde med stadion, fodboldbanerne og tennishallerne med mere. Der skal over en halv snes år opføres 1000 boliger eller flere.

Den første karré vest for Stadionhallen er oppe i fuld højde med fem etager som det højeste. Stadionhallen rives ikke ned, da den senere indrettes til aktivitetshus for beboerne i området.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk