16. oktober 2021
Claus »Moffe« Nielsen foran Retten i Holbæk mandag, hvor en flok mennesker viste deres støtte til ham og sagens øvrige tiltalte.
Claus »Moffe« Nielsen foran Retten i Holbæk mandag, hvor en flok mennesker viste deres støtte til ham og sagens øvrige tiltalte.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Christiania spøger i Moffe-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christiania spøger i Moffe-sagen
Holbæk - 25. oktober 2017 kl. 07:49
Af Morten D. Christensen

Anklager Lise Frandsen fremlagde på tirsdagens retsmøde i Moffe-sagen en sms-korrespondance mellem de to tiltalte, Claus »Moffe« Nielsen og Rasmus Michaelsen.

arrow Læs også: Moffe-sag udsat efter dødsfald: Uvist hvornår sagen fortsætter

I sms'erne fra maj og juni 2016 skriver de to sammen om et muligt salg af cannabisolie til nogle folk på Christiania.

Claus Nielsen skriver i begyndelsen af juni, at han har fået ja fra nogle på »staden« til at prøve 100 milliliter cannabisolie. Han spørger Rasmus Michaelsen, om han kan skrive en indlægsseddel til pakkerne til Christiania.

»Vi skal have pakket og afleveret det hele den 17.,« skriver Claus Nielsen, der også sender denne besked:

»Jeg har en fornemmelse af, at det med Staden kan blive rigtigt stort.«.

Rasmus Michaelsen skriver »Fedt at de gik med til intro«, men han lufter samtidig sin bekymring for Claus Nielsens sikkerhed i forhold til at lave aftaler med folk fra Christiania.

Allerede i begyndelsen af maj havde Rasmus Michaelsen i en anden sms-korrespondance med Claus Nielsen udtrykt bekymring for, om det var rockere, han var i kontakt med på Christiania.

Anklager Lise Frandsen mener, at sms'erne om muligt salg af Claus Nielsens cannabisolie via Christiania kan være relevante.

- Det kan have en betydning for sagen, hvor man har solgt sine produkter. Der kan være forskel på, om man sælger til mennesker via en hjemmeside på nettet, eller om det foregår på Christiania, sagde hun til Nordvestnyt efter retsmødet tirsdag.

Anklageren har dog ikke fremlagt beviser på, at den omtalte aftale rent faktisk blev ført ud i livet, og efter retsmødet tirsdag ønskede hun ikke at fortælle, om der vil blive fremlagt yderligere relation til Christiania.

Claus Nielsen forklarede, at de to ganske rigtigt havde udvekslet sms'er om at sælge cannabisolie på Christiania, men han nedtonede betydningen af beskederne.

- Det var ikke en konkret aftale, men fremtidsplaner. Meningen var, at olien skulle sælges til folk på Christiania. Sådan en aftale ville betyde, at jeg kunne få penge i hånden og slippe for bankkonti, sagde Claus Nielsen med henvisning til, at han skulle betale sin leverandør af marihuana med kontanter, mens indtægterne fra hans eksisterende netbutik gik ind på konens og børnenes bankkonti.

Han kunne ikke svare på, hvorfor datoen den 17. blev nævnt, hvis det hele lå ude i fremtiden.

- Jeg har ikke solgt noget til staden. Jeg mindes ikke, at jeg har været inde og aflevere noget som helst overhovedet, sagde han.

Også Rasmus Michaelsen bagataliserede ordlyden. Han forklarede, at han nævnte »rockere«, fordi det er det billede af Christiania han selv har fra medierne.

- Jeg tror ikke, at det var rockere. Claus har altid haft en streng politik om ikke at handle med rockere. Og jeg ved ikke, hvor reel den kontakt egentlig var, sagde Rasmus Michaelsen.

Hans forsvarsadvokat, Rasmus Paludan, forventer heller ikke, at der er mere at komme efter.

- Jeg forstår godt, at anklageren er nysgerrig og spørger til det her. Men det kom der så ikke så meget ud af, siger Rasmus Paludan.

Moffe-sagen fortsætter onsdag, hvor de to sidste tiltalte skal afgive forklaring. Herefter begynder vidneafhøringerne af folk fra Lægemiddelstyrelsen og Retskemisk Institut.

Det er også onsdag, at formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, efter planen sætter sig i vidneskranken for at fortælle om sit køb af medicinsk cannabis.

arrow »Moffe« efter anke: - Jeg er ærgerlig over det
08. december 2017 kl. 09:41 Opdateret: kl. 09:41
arrow »Moffe« skal en tur i landsretten
07. december 2017 kl. 17:12 Opdateret: kl. 08:03
arrow Video: »Moffe« efter dom: Det har været det hele værd
23. november 2017 kl. 15:51 Opdateret: kl. 15:51
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk