25. juni 2021
Tove Bonnichsen har både været sygeplejerske og journalist, og siden 2014 har hun stået i spidsen for blandt andet Nordvestnyt og senere også Sjællandskes Slagelse-udgave. Nu går hun på pension.
gallery icon

Se billedserie

Tove Bonnichsen har både været sygeplejerske og journalist, og siden 2014 har hun stået i spidsen for blandt andet Nordvestnyt og senere også Sjællandskes Slagelse-udgave. Nu går hun på pension.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chefredaktøren er klar til et nyt skifte i livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Chefredaktøren er klar til et nyt skifte i livet
Holbæk - 17. maj 2021 kl. 18:56
Af Morten D. Christensen

Det bliver nok ikke uden tårer, når Tove Bonnichsen på fredag går ud af døren i bladhuset i Holbæk for sidste gang.

arrow Læs også: Ny chefredaktør til tre dagblade

Med udgangen af maj går hun på pension, og fredag er sidste arbejdsdag i rollen som chefredaktør for Nordvestnyts to udgaver i Kalundborg og Holbæk-Odsherred, Sjællandskes Slagelse-udgave samt flere ugeaviser.

Men det er også med en glæde over at skulle i gang med et helt nyt kapitel i sit liv, betoner Tove Bonnichsen.

- Der breder sig en følelse af frihed med udsigten til en sommer uden arbejde og planer. Men der melder sig også en bevidsthed om, at jeg nu skal finde noget andet at give mig til, siger hun.

Skiftede karrierespor

Dét med at skifte spor i livet har Tove Bonnichsen, der i øvrigt fylder 68 år i dag, mandag, prøvet før.

Hun blev uddannet sygeplejerske i 1976 og arbejdede i en årrække som sygeplejerske i Kalundborg og Holbæk, før journalistikken begyndte at trække i hende i begyndelsen af 1990'erne.

Efter at have afsluttet en kommunikations- og samfundsvidenskabelig uddannelse på RUC og arbejdet nogle år som kommunikationsmedarbejder i sin gamle fagforening, Dansk Sygeplejeråd, søgte og fik Tove Bonnichsen i 1998 et job som journalist på Holbæk Amts Venstreblads (i dag Nordvestnyt) redaktion i Nykøbing Sj.

Senere var hun også på redaktionen i Asnæs.

- Jeg havde prøvet kræfter med alle sider af kommunikationsarbejdet, men jeg længtes efter at blive lige så god til mit nye fag, som jeg havde været til mit gamle fag. Derfor ville jeg gerne arbejde som journalist, fortæller Tove Bonnichsen, der i begge sine fag også har været tillidsmand.

I det hele taget har hun ikke været bange for at påtage sit et ansvar og rollen som leder, og i 2005 blev Tove Bonnichsen så lokalredaktør i Holbæk.

Lige siden har hun haft sin arbejdsplads i bladhuset i Holbæk, og efter at hun i 2010 blev administrativ redaktør og med fusionen med Sjællandske Medier A/S i 2013 chefredaktør, er det også blevet til mange dage rundt omkring blandt medarbejderne i blandt andet Kalundborg, Slagelse, Nykøbing og hovedsædet i Ringsted.

- Som leder har jeg også været bevidst om at bruge det, jeg har lært som sygeplejerske, om at drage omsorg for mine medarbejdere, siger Tove Bonnichsen.

Vågekone for døende

Og det er da også omsorgsgenet, der nu spiller ind på nogle af de planer, hun har for sit otium.

- Siden min egen mor døde for nogle år siden, har jeg haft en tanke om at melde mig som vågekone hos døende. Jeg havde selv mulighed for at være hos min mor i hendes sidste tid, og jeg bryder mig ikke om tanken om, at nogen mennesker skal ligge alene, når de er døende, forklarer Tove Bonnichsen.

Hun ser også frem til - når situationen i verden tillader det - at rejse mere sammen med husbonden Kurt, som hun i øvrigt også spiller golf med. Der skal læres tysk og spansk på aftenskole, og haven hjemme på Kløvermarksvej i Holbæk skal have højbede.

Dertil har Tove Bonnichsen og Kurt via deres respektive sønner fra tidligere forhold, Jacob og Stefan og deres familier, fået fire børnebørn mellem fem og 10 år, som Tove Bonnichsen også nyder at være sammen med.

Store forandringer

Mens Tove Bonnichsen altså selv har lavet flere markante skift i sit eget arbejdsliv, har hun også været vidne til store forandringer i de brancher, hun har arbejdet i.

Mediebranchen er undergået en teknologisk revolution, blandt andet drevet af internettets fremkomst.

- Det er godt, at man nu kan udkomme på flere platforme, men hurtigheden må ikke ske på bekostning af troværdigheden. Jeg kan godt være bekymret for, om det nogle gange går for stærkt, men omvendt ser jeg også tendens til, at medier begynder at drosle ned på hurtighed, fordi man er bevidst om, at det kan gå for hurtigt, pointerer den afgående chefredaktør.

Hun mener i øvrigt, at det er vigtigt at holde fast i den lokale nærhed i journalistikken, men samtidig have udsyn og perspektiv.

- Jeg tror, det er blevet vigtigere med det lokale i takt med, at resten af verden er kommet tættere på os. Mennesker har et lokalt tilhørsforhold, og hvem skal holde øje med, hvad der rører sig i erhvervslivet og de kommunale beslutninger, hvis vi som lokale medier ikke er her, spørger Tove Bonnichsen og svarer samtidig selv på spørgsmålet.

Reaktion fra læserne

Som chefredaktør oplevede hun selv reaktionen, da Holbæk Amts Venstreblad og Kalundborg Folkeblad i 2011 blev lagt sammen til én avis, Nordvestnyt.

Særligt i Kalundborg var reaktionen fra mange læsere ikke god, da de sad tilbage med en oplevelse af , at de havde mistet deres lokale avis.

Det førte senere til, at Nordvestnyt blev opsplittet i de to nuværende udgaver for Kalundborg og Holbæk-Odsherred.

- Det var utroligt spændende at være med til at lave en ny avis, men også meget lærerigt. Med det, jeg kalder version 1 af Nordvestnyt, gik vi på kompromis med nærheden til læserne. Det var en hård tid, når man selv synes, man havde udviklet en god avis, men som ikke blev så godt modtaget. Og jeg forstår godt reaktionen. Så det var rigtig godt, da vi med fusionen med Sjællandske Medier fik mulighed for at lave lokale udgaver af Nordvestnyt og samtidig få mere perspektiv med i anden sektion. Og det var fedt, da vi fik positive reaktioner på det, siger Tove Bonnichsen.

- Jeg synes, jeg afleverer en fin avis med vægt på det lokale og det væsentlige. Og med gode folk, som brænder for lokaljournalistikken, tilføjer hun.

Ny struktur

Med Tove Bonnichsens farvel ændrer Sjællandske Medier i den redaktionelle ledelsesstruktur, så der fremover vil være én journalistisk chefredaktør med dagligt ansvar for alle udgaver af Nordvestnyt, Sjællandske og DAGBLADET.

Det bliver 46-årige Søren Johannesen, der tiltræder 1. juli.

Sjællandske Medier holder corona-venlig afskedsreception for Tove Bonnichsen onsdag den 26. maj klokken 14 til 16. Det foregår i Hotel Sidesporets gårdhave i Holbæk.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk