10. december 2019
Med samtalecafeer for demente og deres pårørende på Holbæk Bibliotek vil Ældre Sagen i Holbæk-Jernløse skabe et frirum. Foto: Thomas Olsen
Med samtalecafeer for demente og deres pårørende på Holbæk Bibliotek vil Ældre Sagen i Holbæk-Jernløse skabe et frirum. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Café er nyt frirum for demente og pårørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Café er nyt frirum for demente og pårørende
Holbæk - 19. juni 2019 kl. 21:28
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er brug for et frirum, hvor demente og deres pårørende uforpligtende kan komme, drikke en kop kaffe, snakke og deltage i aktiviteter. Det mener Ældre Sagen Holbæk-Jernløse, der åbner en samtalecafé på Holbæk Bibliotek.

Det giver ikke mening at begynde i sommerferien, derfor bliver første samtalecafé den 3. august, siger Connie L. Madsen, der er demensansvarlig i Ældre Sagens lokalafdeling og en af de ni frivilllige, som vil være til stede i cafeen.

- Vi skal sørge for kaffe og kage, være til rådighed og deltage i samtalerne. Ideen opstod, da vi var med i Stjernestunder for demente på biblioteket og inviterede til at komme og fortælle sin livshistorie. Det ville nogle gerne, andre ville hellere bare snakke, forklarer hun til Nordvestnyt onsdag.

Placeringen på biblioteket giver mulighed for et samspil med de mange materialer som basis for samtaler. Arkivet er også lige ved hånden med viden om det gamle Holbæk og fotos.

- Der er ikke krav om en diagnose. Demens begynder ofte med småting som at lægge ting mærkelige steder. Derfor er alle velkomne til at deltage i samtalerne og måske få noget viden, hvis de har mistanke om, at en pårørende eller de selv har en begyndende demens tilføjer hun.

- Jeg tror på, det lykkes. Behovet er der, der bliver flere ældre og flere med demens. Vi skal sørge for, at vores tilbud bliver kendt. Det skal være på faste dage og tidspunkter, og der må ikke gå for lang tid mellem tilbuddene, understreger Connie L. Madsen.

Samtalecafeerne foregår den første lørdag i hver måned med start den 3. august fra 10.30 til 12.30. Men drømmen er noget større.

Hun håber, at kommunen vil leje en tom butik i bymidten, hvor brugere og frivillige sammen driver en café a la cafeer for udviklingshæmmede og mennesker med psykiske lidelser.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk