19. juli 2019
Der er endnu ikke sket noget på de to ubebyggede grunde på hver sin side af Fjordstjernen i Holbæk. Foto: Mik
gallery icon

Se billedserie

Der er endnu ikke sket noget på de to ubebyggede grunde på hver sin side af Fjordstjernen i Holbæk. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byggeri på havnen forsinkes yderligere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggeri på havnen forsinkes yderligere
Opdateret 13. marts 2019 kl. 10:27
Holbæk - 13. marts 2019 kl. 09:46
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I juli 2017 skulle byggeriet på to grunde på Holbæk Havn have været gået i gang. Den daværende ejer af de to grunde, som hedder Karré 2 og 6, fik dog samme år lov til at udskyde første spadestik, så byggefristen blev rykket til 1. april i år.

Man skal dog ikke regne med at se gravemaskiner på de to grunde, som er placeret på hver sin side af Friplejehjemmet Fjordstjernen, i næste måned. Holbæk Fjord Ejendomme A/S, som købte grundene af Fjordstjernen Boliger og Sundhedscenter A/S (selskabet bag friplejehjemmet) i efteråret 2017, har nemlig bedt Holbæk Kommune om at få forlænget byggefristen endnu engang.

Holbæk Fjord Ejendomme A/S begrunder ønsket om en fristforlængelse med en meget omfattende forurening på grundene. Det kræver en meget større miljø-oprensning end ventet.

Økonomiudvalget skulle på sit sidste møde have forholdt sig til, om byggefristen skal forlænges til 1. oktober i år. Men udvalget besluttede at udsætte sagen.

- Vi har haft udsat tidsfristen af flere omgange før, og økonomiudvalget har svært ved at se, at det giver mening længere. Men før vi tager stilling til det, har vi brug for at være helt sikre på, hvad det vil have af konsekvenser, hvis vi vælger ikke at forlænge tidsfristen. Derfor udsatte vi sagen, forklarer Holbæk Kommunes borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S).

Administrationen i Holbæk Kommune har tilsyneladende arbejdet hurtigt. For i dag holder økonomiudvalget et ekstraordinært møde før aftenens kommunalbestyrelsesmøde. Og på begge møder er der en beslutningssag om en forlængelse af byggepligten på Karré 2 og 6. I modsætning til tidligere er punktet nu blevet lukket.

Læs mere i dagbladet Nordvestnyt onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk