19. februar 2020
Værsgo lukker butikkerne i de 12 byer, hvor der i forvejen findes en Kop & Kande, blandt andet i Holbæk. Derfor lukker butikken på Ahlgade 17 C med udgangen af januar. Foto: Kaj Ove Jensen
Værsgo lukker butikkerne i de 12 byer, hvor der i forvejen findes en Kop & Kande, blandt andet i Holbæk. Derfor lukker butikken på Ahlgade 17 C med udgangen af januar. Foto: Kaj Ove Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Butik lukker i stort lejemål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Butik lukker i stort lejemål
Holbæk - 05. oktober 2019 kl. 14:30
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er et lejemål på næsten 1000 kvadratmeter i Holbæks bymidte, der måske snart bliver ledigt. Det skyldes, at isenkræmmerkæden Værsgo med syv ansatte lukker butikken i Ahlgade 17 C, skriver dagbladet Nordvestnyt lørdag.

arrow Læs også: Værsgo drejer nøglen efter jul

På grund af dårlig økonomi fortsætter kæden ikke. 11 af butikkerne bliver en del af kæden Kop & Kande, der drives af lokale ejere. I de 12 byer, herunder Holbæk, hvor der i forvejen er en Kop & Kande, lukker Værsgo med udgangen af januar.

- Lige nu arbejder vi på højtryk for at finde en køber til butikken, enten i denne branche eller en anden branche. Det har personalet også fået besked om, og indtil videre er det business as usual. Inden for de næste par måneder må vi se, om vi har en aftale. Ellers må vi realisere varelageret, siger Søren Ibsen, administrerende direktør hos Værsgo.

Når der tales om at realisere varelageret, handler det om at sælge ud med rabatter.

Det er kun lidt over to år siden, at Værsgo blev etableret som kæde i forbindelse med salget af Inspiration-kæden til Imerco. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen stillede som et krav, at kun 25 af 45 butikker kunne afhændes til Inspiration. Derfor blev Værsgo etableret for at drive de øvrige, tidligere Inspiration-butikker videre. Det er imidlertid ikke lykkedes at få økonomien til at hænge sammen.

- Det er for kæden som helhed, mens Holbæk faktisk har gjort det rigtig godt. Men som helhed har der været en svag økonomi på grund af situationen med hård konkurrence på markedet, siger Søren Ibsen.

Da der arbejdes på at finde en anden til at overtage lejemålet, er det ikke opsagt.

Lejemålet i Ahlgade 17 C ligger i Centergaarden, som ejes af FL Ejendomme A/S.

- Vi har ikke været i kontakt med dem endnu. Men vi har fulgt med og har godt kunnet fornemme, at der nok kom til at ske et eller andet. Lejekontrakten løber indtil foråret 2021, men vi er fleksible og er altid indstillet på at finde løsninger, siger Rikke Lundsbjerg, administrende direktør i selskabet.

Butikslokalet er cirka 780 kvadratmeter og dertil kommer 200 kvadratmeter lager og vareindlevering. Det er blandt andet med varelift og varelevator fra Kvicklys tid.

- Lokalplanen giver stadig lov til et supermarked. Vi kunne godt være interesseret i at få et supermarked ind, hvis lejemålet bliver ledigt, for vi synes, der mangler et bymidten, siger Rikke Lundsbjerg.

Selv om det er et stort lejemål, tror hun ikke, det bliver noget problem at få det genudlejet, hvis det bliver opsagt. Et par ejendomsmæglere har allerede ringet med et par mulige emner, efter det blev kendt, at Værsgo er på vej til at lukke.

arrow Værsgo! Et nyt navn
19. september 2017 kl. 12:02 Opdateret: kl. 13:36

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk