21. april 2019
Brorfelde Observatorium og hele området, det ligger i, er tæt på at komme med i Danmarks Naturkanon, der er en fortegnelse over de 15 smukkeste steder i Danmark.Foto: Anders Ole Olsen
Brorfelde Observatorium og hele området, det ligger i, er tæt på at komme med i Danmarks Naturkanon, der er en fortegnelse over de 15 smukkeste steder i Danmark.Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brorfelde tæt på plads i naturkanon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brorfelde tæt på plads i naturkanon
Holbæk - 12. oktober 2018 kl. 06:29
Af Palle Mogensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Landskabet ved Brorfelde inklusiv Brorfelde Observatorium er med i opløbet om at blive blandt de 15 steder, som kommer med i den kommende Danmarks Naturkanon.

Her udpeges de steder i Danmark med den flotteste og mest unikke natur, som vil være et besøg værd.

Frem til den 23. september kunne alle sende forslag ind, og Miljøstyrelsen modtog på vegne af Miljø- og Fødevareministeriet i alt 1671 forslag fra danskerne.

Forslagene er nu blevet skåret ned til 30. Seks i hver af landets regioner, og i Region Sjælland er Brorfelde blandt de seks.

Hos Brorfelde Observatorium vækker udmeldingen om finalepladsen glæde hos leder Julie Bouchet.

- Vi ser det som en blåstempling af hele det flotte område, som observatoriet er en del af. Og vi håber, at det kan være med til, at endnu flere får øjnene op for os, fortæller hun.

Det er en jury på otte personer bestående af blandt andet Sebastian Klein og »bonderøven« Frank Erichsen, som skal finde frem til de 15 steder, der skal med i naturkanonen.

Juryen vil således kigge på de oplevelser, som folk har haft på det enkelte sted.

Hvis Brorfelde Observatorium skal med i Danmarks Naturkanon er det derfor vigtigt, at så mange som muligt skriver om, hvad de har fået ud af at besøge stedet.

Det kan gøres frem til den 4. november via hjemmesiden naturkanon.dk.

- Vi er nået så langt i udvælgelsen, fordi både vores gæster og dem, der bevæger sig rundt i området, har været rigtig søde til at skrive om det på hjemmesiden. Nu håber vi så på, at de vil gøre det en gang til, så vi kan komme med Danmarks Naturkanon, fortæller Julie Bouchet.

Den endelige udgave af Danmarks Naturkanon forventes at ligge klar i slutningen af november.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk