19. oktober 2021
Medlemmerne af Holbæk Kommunalbestyrelse med borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i spidsen har indgået en aftale om budgettet for 2022-2025, hvor alle partier og lister er med.
Medlemmerne af Holbæk Kommunalbestyrelse med borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i spidsen har indgået en aftale om budgettet for 2022-2025, hvor alle partier og lister er med.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bred aftale om budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bred aftale om budgettet
Opdateret 21. september 2021 kl. 11:17
Holbæk - 21. september 2021 kl. 11:09
Af Kaj Ove Jensen

Alle 31 medlemmer af Holbæk Kommunalbestyrelse står bag budgettet for årene 2022-2025. Det omfatter blandt andet, at der næste år tilføres 26,3 millioner kroner til ældreområdet og 23,5 millioner kroner til socialområdet.

arrow Læs også: Det siger partierne om budgetaftalen

Aftalen er netop blevet underskrevet af alle otte partier og lister i kommunalbestyrelsen. Her vedtages budgettet endeligt ved mødet den 13. oktober.

De 26,3 millioner kroner til ældreområdet fordeles blandt andet med fire millioner til en ny forsøgsordning i hjemmeplejen. Den skal sikre faste teams omkring de ældre, så de ikke møder så mange forskellige medarbejdere. Det skal ske ved at udvælge to hjemmepleje­teams, som gennem det praktiske arbejde skal sikre erfaringer på området.

Arbejdsmiljø skal forbedres

Der tages også fat på de udfordringer, der er med at rekruttere medarbejdere til hjemmeplejen, som også andre kommuner oplever. For at forbedre arbejdsmiljøet afsættes der fem millioner kroner. Hvad de konkret skal bruges på, beslutter ældre- og sundhedsudvalget i en dialog med medarbejderne og lederne på området samt FOA.

En gruppe med repræsentanter for FOA, Holbæk Jobcenter og ældresektoren i Holbæk Kommune skal desuden komme med ideer til rekruttering, og hvordan man kan tiltrække flere unge til sosu-uddannelserne.

Penge til at overholde socialbudgettet

De 23,5 millioner kroner, som næste år tilføres social­området, skal skabe bedre forudsætninger for at overholde budgettet på området. Der er flere borgere end tidligere, der er i målgruppen for en indsats, og der er flere komplekse problemstillinger.
Selv om midlerne betyder bedre forudsætninger for at overholde budgettet, er politikerne enige om, at der stadig er et stort arbejde at gøre. Der skal prioriteres for at undgå, at andre områder skal skære ned for at dække de stigende udgifter på socialområdet.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk