24. september 2021
Holbæk Kommune har hidtil forgæves forsøgt at få lukket Badidos? tilholdssted i Østerstræde i Holbæk. Nu håber borgmester Søren Kjærsgaard (V), at Bandepakke 3 kan give nye muligheder. Foto: Anders Tilsted
Holbæk Kommune har hidtil forgæves forsøgt at få lukket Badidos? tilholdssted i Østerstræde i Holbæk. Nu håber borgmester Søren Kjærsgaard (V), at Bandepakke 3 kan give nye muligheder. Foto: Anders Tilsted
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester glæder sig over Papes »jernnæve«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester glæder sig over Papes »jernnæve«
Holbæk - 29. marts 2017 kl. 16:04
Af Morten D. Christensen

Borgmester i Holbæk Kommune, Søren Kjærsgaard (V), er glad for, at regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti forleden blev enige om Bandepakke 3, som justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kalder »en jernnæve mod rocker-bandekriminaliteten.«

arrow Læs også: Bandidos flyttede: Nu er rockerborg sat til salg

- Med sådan en udmelding, er der i min verden ingen tvivl om, at den nye bandepakke er tænkt som et effektiv værktøj til at tage kampen op mod uønskede rocker- og bandegrupperinger, siger Søren Kjærsgaard til dagbladet Nordvestnyt onsdag.

Når borgmesteren interesserer sig for den seneste bandepakke, er det fordi den, ifølge den ni sider lange politiske aftale mellem forligspartierne, skal gøre det nemmere for kommunerne at lukke rockerborge i for eksempel boligkvarterer.

I Holbæk har kommunen hidtil forgæves forsøgt at få lukket Bandidos' tilholdssted i Østerstræde, hvor rockergruppen har holdt til i tæt på fire år. I 2014 måtte Holbæk Kommune erkende, at man ikke med lokalplanen i hånden kunne tvinge rockerne ud af ejendommen. Noget tilsvarende har andre kommuner oplevet.

Bandepakke 3 lægger op til, at kommunerne skal kunne nedlægge forbud mod, at en ejendom kan benyttes som samlingssted for rocker- eller bandegrupper, hvis det medfører »væsentlig ulempe og utryghed for de omkringboende«, som det hedder i aftaleteksten.

Det afgørende i fremtiden bliver altså om de uønskede rockerborge kan betegnes som utryghedsskabende. Søren Kjærsgaard kan godt se, at det kan fortolkes forskelligt.

- Derfor bliver det spændende at se den konkrete lovgivning, der skal ligge til grund for, at kommunerne kan bruge den mulighed. Det bliver helt afgørende, hvordan man får defineret, at noget er utryghedsskabende, siger Søren Kjærsgaard til Nordvestnyt.

arrow Kommune på vagt over for nye rockerborge
01. december 2018 kl. 11:37 Opdateret: kl. 14:59
arrow Opholdsforbud udløber i dag
29. november 2018 kl. 10:57 Opdateret: kl. 10:57
arrow Beboere er lettede efter rocker-farvel
26. november 2018 kl. 10:55 Opdateret: kl. 10:55
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk