23. marts 2019
Arbejdet med at etablere Holbæk Sportsby er i fuld gang. Undervejs har kommunen fået en millionregning. Foto: Per Christensen
Arbejdet med at etablere Holbæk Sportsby er i fuld gang. Undervejs har kommunen fået en millionregning. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millionregninger fra Sportsby: Nu vil borgmesteren have klar besked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millionregninger fra Sportsby: Nu vil borgmesteren have klar besked
Holbæk - 14. juni 2018 kl. 13:23
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er besluttet, at projektet Holbæk Sportsby og sundhedscentret ikke må koste mere end 325 millioner kroner. Men Holbæk Kommune bliver ved med at skulle finde penge til at betale regninger og udgifter, som har relation til Holbæk Sportsby.

Senest har Holbæk Kommune betalt en regning på knap 11 millioner kroner til jordkørsel i sportsbyen. Det er til trods for, at Holbæk Kommunalbestyrelse endnu ikke har besluttet at give en anlægsbevilling til jordkørslen.

Sagen har nemlig kun været delvist behandlet politisk. Kultur- og fritidsudvalget har behandlet sagen på sit seneste møde, men økonomiudvalgets medlemmer valgte at udskyde sagen. Den skal derfor først behandles på et ekstra­ordinært møde i næste uge, inden den ender i kommunalbestyrelsen den 27. juni.

Har bedt om redegørelse
Her stemmer Holbæk Kommunes borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) for at give anlægsbevillingen. Det skyldes, at kommunen er forpligtet til det ifølge den kontrakt, der er indgået mellem kommunen og fonden.

- Stod det til mig, skulle vi ikke betale for den ekstra jordkørsel. Derfor har jeg også fået vores jurister til at vurdere sagen, men det står sort på hvidt i kontrakten, at ansvaret er kommunens, og derfor er vi nødt til at betale, fortæller Christina Krzyrosiak Hansen.

Hun mener ikke, at projektet er dyrere end de 325 millioner kroner, det blev besluttet, sportsbyen må koste.

- Hele håndteringen omkring sportsbyen tilbage i 2016 var alt for kompleks og uigennemskuelig, hvis du spørger mig. Det gør også, at vi i dag står med to forskellige regnestykker - selve sportsbyprojektet som koster 325 millioner kroner. Og derudover alt det udenom som eksempelvis jordkørsel, som er indregnet i kommunens budget. Det har været med til at skabe stor forvirring om sportsbyen, og det er dybt kritisabelt, siger Christina Krzyrosiak Hansen, som i øvrigt har bedt om at få en redegørelse over, hvorfor regningen er betalt, uden politikerne har sagt god for det.

- Velfærden berøres ikke
Borgmesteren er i det hele taget kritisk over forløbet omkring sportsbyen, som hun mener har været »abstrakt«.

Dog fastslår hun, at selvom der nu skal betales en regning på knap 11 millioner, så vil det ikke gå ud over andre områder som eksempelvis kernevelfærden. For pengene til jordkørslen finansieres af afsatte midler på årets anlægsbudget.

Læs mere om sagen i dagbladet Nordvestnyt torsdag. Køb e-avisen:

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk