28. oktober 2020
Ved at holde daginstitutionens stuer og børn adskilt blev det kun nødvendigt at sende én stue med 20 børn hjem i stedet for 160 børn, efter en pædagog blev testet positiv for covid-19.
Ved at holde daginstitutionens stuer og børn adskilt blev det kun nødvendigt at sende én stue med 20 børn hjem i stedet for 160 børn, efter en pædagog blev testet positiv for covid-19.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnehave har lukket en stue på grund af covid-19

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnehave har lukket en stue på grund af covid-19
Holbæk - 22. september 2020 kl. 16:55
Af Margit Pedersen

En stue er lukket, og omkring 20 børn og deres pædagoger er sendt hjem i en uge, efter en pædagog blev konstateret smittet med covid-19.
- Medarbejderen har ikke haft symptomer, men har været i nær kontakt med en smittet. Vedkommende blev via smitteopsporing kontaktet og testet søndag. Svaret kom allerede mandag. Når man er smitteopsporet kommer man hurtigt til test og får hurtigt svar, forklarer Lars Peter Jensen, forstander på den private daginstitution Dragebakken i Holbæk.

Forældrene fik mandag besked om, at stuen blev lukket en uge. Imens kan børnene holdes i isolation i syv dage for at se, om de udvikler symptomer. Gør de det, må de først komme tilbage efter to negative test.
Andre forældre har valgt straks at lade deres børn teste.
- Jeg forventer, at børnene er tilbage på mandag - hvis medarbejderne også er nået at blive testet og har fået negative svar. Vi må tage højde for ventetider, bemærker Lars Peter Jensen.

Nogle steder lukker hele institutioner, hvis et barn eller en medarbejder er smittet.
Men Dragebakken har under hele perioden med coronavirus valgt at adskille stuerne ogdermed børnene, ligesom der er indrettet en ekstra legeplads.
- Det er bøvlet og dyrt, men nu lønner det sig. Vi slipper for at sende 160 børn hjem med de problemer, det giver for forældrene, siger han.

Dragebakken er den første institution i Holbæk Kommune med konstateret coronavirus.
- Men det måtte jo komme et eller andet sted, og det blev så os. Og vi er forberedt på at kunne håndtere situationen, fastslår Lars Peter Jensen.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk