17. september 2019
Overalt i Holbæk Kommune bevæbner frivillige sig med sække og gribetænger for at indsamle det affald, andre smider i naturen, på stier og veje. I Tølløse står Fællesskab Tølløse igen for indsamlingen, sidste år blev det til 80 fyldte sække. Foto: Per Christensen
Overalt i Holbæk Kommune bevæbner frivillige sig med sække og gribetænger for at indsamle det affald, andre smider i naturen, på stier og veje. I Tølløse står Fællesskab Tølløse igen for indsamlingen, sidste år blev det til 80 fyldte sække. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn og voksne tager skraldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn og voksne tager skraldet
Holbæk - 22. marts 2019 kl. 07:02
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når mor ikke er med til at samle op, hvem gør så. Det gør frivillige ildsjæle. Børn og voksne bevæbner sig med affaldssække, gribetænger, handsker og gule veste for at gå på affaldsjagt. De samler dåser og dunke, papir, pap og plastik, flasker og flaskekapsler, skodder og andet skrald, folk smider i naturen, på gader og stier.

I hele Holbæk Kommune rydder børnehave- og skolebørn, unge og voksne i alle aldre op i uge 13 med afslutning på Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamlingsdag søndag den 31. marts.

I Holbæk vandrer og løber ildsjæle med affaldssække og kombinerer motion med en god sag. I Jyderup rydder børnehave- og dagplejebørn op på trafiksikre veje, om søndagen håber Ældre Sagen Tornved-Svinninge på mange frivillige hænder. Og i Undløse rydder skolebørn op i byen, mens de voksne tager indfaldsveje om søndagen.

Og sådan har frivillige travlt i Holbæk by og i lokalområderne. Tid og sted kan tjekkes på Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside eller på affaldsindsamlingen.dk/find-indsamling/.

Der er en voksende bevidsthed om miljø, konstaterer Anne Carlsen. Hun er kvinden bag Plastik i naturen, nej tak i Holbæk og drømte om et hold på 50 på indsamlingsdagen.

- Jeg når ikke de 50 og bliver glad, bare der kommer ti. Det skyldes heldigvis ikke manglende interesse, tværtimod. Det er fedt, der er så mange arrangementer på dagen i Holbæk, at så mange tænker på miljøet og får gjort opmærksom på problemet, siger hun til Nordvestnyt torsdag.

Hun er også ude den 28. marts for sammen med børnehavebørn fra Månerne i børnehuset Villa Kulla i Holbæk og pædagoger at samle affald.

- Børnene skal have ind med modermælken, at de skal passe på naturen og ikke smide affald fra sig. De lærer, at man kan gøre en indsats, når andre smider affald, forklarer pædagog Belinda Fischer, Månerne i Villa Kulla.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk