24. august 2019
Borgerne i Regstrup-området er imod planerne om at opføre et biogasanlæg i Snævre Vest. Hvis kommunalbestyrelsen beslutter, at anlægget skal bygges, skal en følgegruppe sikre dialog, åbenhed og afklaring af spørgsmål. Foto: Per Christensen
Borgerne i Regstrup-området er imod planerne om at opføre et biogasanlæg i Snævre Vest. Hvis kommunalbestyrelsen beslutter, at anlægget skal bygges, skal en følgegruppe sikre dialog, åbenhed og afklaring af spørgsmål. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biogas-følgegruppes første medlemmer er fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biogas-følgegruppes første medlemmer er fundet
Holbæk - 21. februar 2019 kl. 00:49
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På nuværende tidspunkt tegner der sig et snævert flertal i Holbæk Kommunalbestyrelse for at opføre et biogasanlæg i Snævre. Hvis flertallet holder helt til juni, hvor kommunalbestyrelsen endeligt skal beslutte, om biogasanlægget skal bygges, vil der derefter blive lavet en følgegruppe. Og i går besluttede kommunalbestyrelsen, hvilke to politikere der eventuelt skal sidde med i gruppen.

Det bliver Bente Röttig (SF), som støtter biogasanlægget i Snævre, og Emrah Tuncer (R), som er modstander af biogasanlægget i Snævre. Hvis følgegruppen ser dagens lys, vil de to politikere til den tid få følgeskab af to repræsentanter udpeget af Regstrup Lokalforum, to repræsentanter fra Nature Energy samt en medarbejder fra Holbæk Kommunes administration. Følgegruppen får til opgave at sikre dialog, åbenhed og afklaring af spørgsmål.

På gårsdagens kommunalbestyrelsesmøde indledte Karen Clausen (EL) mødet med at bede om, at sagen helt blev taget af. Årsagen var, at det endnu ikke er beskrevet, hvad følgegruppen konkret skal arbejde med. Derudover mente hun, at det var for tidligt at udpege politiske medlemmer af gruppen, når det endnu ikke er besluttet, om der kommer et anlæg.

Borgmester Christina K. Hansen (S) og de øvrige politikere afviste dog at tage sagen af. I stedet blev det protokolleret, at følgegruppens arbejde ikke begynder før, der er truffet en beslutning i juni, og der er lavet en ramme for gruppens arbejde. Sidstnævnte vil også ske senest i juni.

Mens Karen Clausen altså gerne så, at sagen om følgegruppen blev udsat, var Christian Ahlefeldt Laurvig (LA) af en helt andet opfattelse.

Han så nemlig gerne, at følgegruppen går i gang med arbejdet allerede nu, inden et forslag til en lokalplan, der muliggør anlægget, skal i høring.

- Det næste, der kommer til at ske, er, at der ligger et forslag til en lokalplan. Og det vil være fornuftigt, hvis følgegruppen er i spil dér, sagde Christian Ahlefeldt-Laurvig.

Det var Bente Röttig (SF), som sammen med Lokallisten foreslog at lave en følgegruppe og som altså nu er udpeget til at sidde i den, ikke enig i. Hun gjorde opmærksom på, at de mange bekymrede borgere i og omkring Snævre og Regstrup nok skal blive hørt, selvom følgegruppen eventuelt først begynder arbejdet til sommer.

- Tanken var, at fasen med at inddrage borgerne og selskabet var i forbindelse med byggeplanlægningen og driften i det første år bagefter. Det giver ikke mening at have en følgegruppe nu, når der ikke er besluttet noget. Og i forhold til planarbejdet er der en demokratisk proces, hvor borgerne kan blive hørt, når lokalplanforslaget bliver sendt i høring, lød det blandt andet fra Bente Röttig.

Som avisen fortalte tidligere på ugen, har Lokallisten trukket sin støtte til biogasanlægget i Snævre. Listen ønsker i stedet, at der bliver lavet en samlet energiplan.

Derfor fortalte gruppeformand Lars Qvist på kommunalbestyrelsesmødet, at han og de to øvrige medlemmer ville undlade at stemme.

Karen Clausen (EL) stemte som den eneste imod, mens de resterende 24 fremmødte politikere stemte for.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk