6. april 2020
Der var rift om de otte computere i det nye gamer-rum i skolefritidsordningen på Nr. Jernløse Skole.
gallery icon

Se billedserie

Der var rift om de otte computere i det nye gamer-rum i skolefritidsordningen på Nr. Jernløse Skole.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Spil skal skabe nye fællesskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Spil skal skabe nye fællesskaber
Holbæk - 16. januar 2020 kl. 08:29
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Kom så, John. Kom så, John.
Begejstringen var stor, lydniveauet højt, og tålmodigheden lille i skolefritidsordningen på Nr. Jernløse Skole onsdag eftermiddag.

Her var viceborgmester John Harpøth (DF) på besøg i forbindelse med et åbent hus-arrangement for alle børn i alderen 9 til 15 år.

Begejstringen over hans besøg skyldtes i høj grad, at han udover at holde en tale også skulle klippe snorene til skolefritidsordningens nye spillerum og nye gamer-rum.

Spillerummet indeholder blandt andet billard, air-hockey og elektronisk dart, mens der i gamer-rummet er blevet sat otte gamer-computere op, så børn og unge i skolefritidsordningen kan spille eksempelvis Fortnite og Counterstrike.

- I skal have stor ros for dette fine initiativ. Det er godt set, at I rækker ud mod de unge, som måske nok er blevet for store til almindelig SFO, men stadig har brug for trygge rammer. Og for aktiviteter, som virkelig interesser dem. Jeg vil ønske jer held og lykke med det hele. Og jeg glæder mig til at kigge mig lidt omkring, sagde John Harpøth, inden han klippede den første snor.

Unge sidder alene

De to nye rum skal ikke kun komme de børn, som allerede er tilmeldt SFO'en til gode. De skal også fungere som et trækplaster i forhold til at få flere børn og unge til at gå i skolefritidsordning.

Personalet i Nr. Jernløse oplever nemlig, at flere børn og unge end tidligere sidder derhjemme alene efter skoletid, fortæller Alex Andersen, som er ansat i skolefritidsordningen på Nr. Jernløse Skole.

- Vi oplever, at vi »mister« en del børn, når de når 4. og 5. klasse. Tidligere kom de unge i foreningslivet eller hang ud foran brugsen, men der er de heller ikke i dag. Når vi spørger, hvad de laver, fortæller de, at de tager hjem og spiller, forklarede Alex Andersen og fortsatte:

-Vi vil gerne møde de unge, hvor de er. Vi vil gerne have, at de kommer i SFO'en. Så kan de spille computer her, men så kan de samtidig også være en del af de mange andre ting, vi laver. Og være sammen med andre, fortalte Alex Andersen, som i forbindelse med åbent hus-arrangementet lavede rundvisninger hver time.

- Fedt at gå i sfo

Både gamer-rummet og spillerummet var fra åbningen fyldt med børn og unge. Og glæden over de nyt tilbud var stor. Både hos dem, som allerede går i SFO2, som skolefritidsordningen for de ældste elever hedder, og blandt dem, som ikke går der.

12-årige Selina Kjærglerbæk og hendes veninde Maria W. Andersen, som begge går i 6. klasse, er meldt ind i sfo'en. Og det er de endnu mere glade for nu, fortalte de.

- Det er rigtig fedt at gå i sfo, for de voksne finder altid på noget spændende at lave. Og nu er det bare blevet endnu mere spændende med de nye rum, fortalte Selina Kjærglerbæk.

- De har lavet rummet på sådan en måde, som vi unge kan lide det. Det har et meget professionelt udseende, supplerede Maria W. Andersen, som fortalte, at i deres klasse med 24 elever, er de tre-fire stykker, der går i sfo.

- Jeg synes, der er flere, der skal begynde i sfo i stedet for at sidde selv derhjemme. Så kan man også få nogle nye venner, plus man får et rigtig godt bånd til de voksne, sagde Selina Kjærglerbæk.

Forældre skal plages

En af dem fra klassen, som ikke går i sfo, er de to pigers veninde Ida Helleskov. Det kunne hun dog godt tænke sig nu.

- Jeg har tidligere gået i SFO, men jeg stoppede her i 6. klasse. Mine forældre synes, det er lidt for dyrt. Så nu er jeg i stedet sammen med venner efter skoletid, eller også sidder jeg derhjemme med min telefon. Nu vil jeg gerne tilbage, fordi de har fået så mange flere fede ting. Så jeg må hjem og plage mine forældre, fortalte Ida Helleskov med et smil på læben.

Gamer-rummet og spillerummet vil være åbent på alle hverdage samt enkelte aftener.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk