16. februar 2019
Ved en gårdbrand tidligere i år var Orøs egne røgdykkere i aktion for at fjerne halm. Der var ikke fare for menneskeliv, men den hurtigere indsats var med til at begrænse ødelæggelserne. Privatfoto
Ved en gårdbrand tidligere i år var Orøs egne røgdykkere i aktion for at fjerne halm. Der var ikke fare for menneskeliv, men den hurtigere indsats var med til at begrænse ødelæggelserne. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboerforening vil fastholde beredskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboerforening vil fastholde beredskab
Holbæk - 01. maj 2018 kl. 19:49
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke bare uacceptabelt, men decideret hensynsløst, når Vestsjællands Brandvæsen taler om at harmonisere brand- og redningsberedskabet på de fire øer i området, Orø, Sejerø, Nekselø og Reersø.

arrow Læs også: Nu er der en beslutning om beredskabet på Orø

Det mener Jens Bloch, formand for Orø Beboerforening, der nu melder sig på banen med kritik af det spareforslag, der vil betyde en nednormering af det nuværende beredskab på Orø. Dermed vil det blive et såkaldt ø-beredskab, som de tre øvrige øer allerede har i dag.

- Jeg forstår ganske enkelt ikke, hvordan man kan sammenligne Orø, der har 900 fastboende borgere og mindst 5000 mennesker om sommeren, med Sejerø, hvor der bor langt færre (cirka 400 fastboende, red.). Vi har mange ældre borgere, der ikke er selvhjulpne, og desuden har vi Orøstrand Skole- og Behandlingshjem med børn. Derfor er det helt hensynsløst, at man vil fjerne røgdykkerne fra Orø, så vi i stedet skal vente på, at de kommer fra fastlandet, siger Jens Bloch til dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

Vestsjællands Brandvæsen begrunder forslaget med, at der kan være røgdykkere fremme på Orø fra fastlandet på 20-25 minutter, og at det er markant hurtigere end til eksempelvis Sejerø.

Men Jens Bloch og Orø Beboerforening vil ikke stille sig tilfreds med den sammenligning. Derfor har formanden i første omgang delt sin bekymring med borgmester Christina K. Hansen (S), og snart vil hele bestyrelsen tage sagen op.

- Jeg er med på, at der skal spares penge. Men for Orø er det altså et enten-eller med røgdykkerne. Det er meget definitivt, hvis de forsvinder, siger Jens Bloch til Nordvestnyt.

Som led i en generel spareplan for Vestsjællands Brandvæsen er det foreslået at neddrosle Orøs nuværende status som basisstation til et ø-beredskab.

Det vil blandt andet betyde, at øens egne brandfolk fremover vil få en lavere uddannelse og en lavere godtgørelse for at rykke ud.

Der vil fortsat være den nuværende autosprøjte, men forslaget lægger op til, at brandfolkene kun må lave udvendig slukning.

Det vi kunne spare cirka 590.000 kroner årligt.

arrow Beredskabsstyrelsen advarer mod brandbesparelser på Orø
07. september 2018 kl. 09:13 Opdateret: kl. 09:13
arrow Orø beholder brandberedskab - hvis Holbæk Kommune betaler
25. maj 2018 kl. 13:40 Opdateret: kl. 13:49
arrow Beredskabschef: Orø vil ikke altid kunne nås på 25 minutter
25. april 2018 kl. 10:52 Opdateret: kl. 10:53

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk