26. januar 2020
I 2013-2015 stod bålhytten hos den private institution Børneøen Munkholm, hvorefter den måtte pilles ned. Nu er der udsigt til, at der udarbejdes en lokalplan, der vil tillade, at bålhytten kan genrejses.
I 2013-2015 stod bålhytten hos den private institution Børneøen Munkholm, hvorefter den måtte pilles ned. Nu er der udsigt til, at der udarbejdes en lokalplan, der vil tillade, at bålhytten kan genrejses.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bålhytte skal tillades med lokalplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bålhytte skal tillades med lokalplan
Holbæk - 16. marts 2018 kl. 19:13
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har været en lang snørklet vej, men nu tegner det til, at en omstridt bålhytte om nogen tid kan genrejses hos den private institution Børneøen Munkholm ved Holbæk, skriver dagbladet Nordvestnyt fredag.

arrow Læs også: Er ny lokalplan Danmarks mindste?

Administrationen i Holbæk Kommune har til klima- og miljøudvalgets møde tirsdag i næste uge indstillet, at der sættes gang i planarbejdet i forbindelse med sagen. Også økonomiudvalget skal sige ja, før det kan ske.

Der kræves både en ny lokalplan og et kommuneplantillæg vedrørende arealet på halvøen vest for Munkholmbroen. Det skyldes, at bålhytten skal placeres inden for strandbeskyttelseslinjen. Kystdirektoratet har i oktober i fjor tilkendegivet, at det er indstillet på dispensere, hvis der udarbejdes en lokalplan for området.

Kravet om en lokalplan er en del af den nye, lempeligere lovgivning om naturbeskyttelse, som trådte i kraft i juni 2017. Loven var årsag til, at der blev sendt en ny ansøgning til Holbæk Kommune om tilladelse til bålhytten.

Den blev pillet ned i august 2015, efter at Natur- og Miljøklagenævnet ud fra den da gældende lovgivning havde afvist at dispensere fra strandbeskyttelseslinjen. Ejeren af Børneøen Munkholm, Pernille Lindblom, er glad for udviklingen.

- Vi savner vores bålhytte. Men jeg vil ikke håbe, at det koster alt for mange penge og kræfter for kommunen. Jeg ville ønske, at det bare var vores beslutning i stedet for, at det skal ligge alle til last. Vi må håbe, at vores rådgiver kan hjælpe så meget, at udgifterne for kommunen bliver mindst mulig, siger Pernille Lindblom.

Hun tilføjer, at tømmeret fra bålhytten lige nu ligger på gårdspladsen og rådner.

- Det pynter ikke. Men nu venter vi og ser - og vi tror ikke på noget, før vi får noget at vide, siger Pernille Lindblom.

arrow Lang vej før bålhytte kan genrejses
24. januar 2018 kl. 05:57 Opdateret: kl. 13:34
arrow Bålhytte fjernes i næste uge
08. august 2015 kl. 05:13 Opdateret: kl. 09:18

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk