24. januar 2020
Onsdag i denne uge var erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) på besøg i bålhytten på Børneøen Munkholm. Ministeren sidder i midten omgivet af folketingsmedlem Jacob Jensen (V) og Pernille Lindblom fra Børneøen Munkholm.
Onsdag i denne uge var erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) på besøg i bålhytten på Børneøen Munkholm. Ministeren sidder i midten omgivet af folketingsmedlem Jacob Jensen (V) og Pernille Lindblom fra Børneøen Munkholm.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bålhytte fjernes i næste uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bålhytte fjernes i næste uge
Opdateret 09. august 2015 kl. 09:18
Holbæk - 08. august 2015 kl. 05:13
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var har været politisk opbakning til kampen for at få lov til at beholde en bålhytte hos Børneøen Munkholm ved Holbæk.

Men nu erkender indehaveren af den private skovbørnehave, Pernille Lindblom, at slaget er tabt, i hvert fald i denne omgang.

arrow Læs også: Er ny lokalplan Danmarks mindste?

Efter at Naturstyrelsen over for Børneøen Munkholms advokat, Sten Rasmussen, har afvist at gå ind i en dialog om sagen, ser Pernille Lindblom ikke anden udvej end at rive bålhytten ned, formentlig engang i næste uge.

Naturstyrelsen fastholder et påbud fra maj om senest 1. juli at fjerne bålhytten. Den står inden for strandbeskyttelseslinjen, og Naturstyrelsen samt Natur- og Miljøklagenævnet har tidligere afvist at give dispensation til bålhytten.

Meldingen fra Naturstyrelsen til advokaten var torsdag, at der blev arbejdet på en politianmeldelse. Den kan dog formentlig undgås, hvis advokaten i næste uge kan forsikre Naturstyrelsen om, at bålhytten er fjernet.

Venstre-regeringen har intentioner om at ændre lovgivningen om strandbeskyttelseslinjen samt planloven. Men der kan gå et års tid, inden det er sket, og det vides heller ikke, præcis hvordan reglerne vil være.

Derfor er det den gældende lovgivning samt afgørelsen fra den øverste instans på området, Naturstyrelsen administrerer efter. Og der er altså ingen vej uden om, at bålhytten skal væk.

Det er planen at placere bålhytten i en bunke. For Pernille Lindblom håber, at der om et års tid kan være grundlag for at søge om tilladelse igen, hvis naturbeskyttelseslovens bestemmelser om strandbeskyttelseslinjen er ændret.

arrow Bålhytte skal tillades med lokalplan
16. marts 2018 kl. 19:13 Opdateret: kl. 14:37
arrow Lang vej før bålhytte kan genrejses
24. januar 2018 kl. 05:57 Opdateret: kl. 13:34

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk