16. oktober 2021
Anklageren går efter tre års fængsel til Claus »Moffe« Nielsen for hans rolle i sagen om fremstilling og salg af cannabisolie.
Anklageren går efter tre års fængsel til Claus »Moffe« Nielsen for hans rolle i sagen om fremstilling og salg af cannabisolie.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anklager: »Moffe« skal tre år i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklager: »Moffe« skal tre år i fængsel
Opdateret 06. november 2017 kl. 11:07
Holbæk - 06. november 2017 kl. 10:55
Af Morten D. Christensen

Står det til anklageren i Moffe-sagen om fremstilling og salg af cannabisolie, skal 46-årige Claus »Moffe« Nielsen fra Holbæk og idømmes tre års fængsel sin hovedrolle i sagen.

arrow Læs også: Moffe-sag udsat efter dødsfald: Uvist hvornår sagen fortsætter

Samtidig skal han idømmes en bøde på 25.000 kroner for at have overtrådt lægemiddelloven.

Det kom frem under retssagen mandag, hvor anklageren gav sin procedure og dermed gav sin udlægning af de beviser og forklaringer, der er kommet frem under sagen de seneste to uger.

- Det er en skærpende omstændighed, at fremstillingen og salget er foregået over en lang periode. Det er sket på systematisk vis og på en profesionel og organiseret måde. Ingen af de tiltalte har lægelig eller farmaceutisk baggrund, og det er skærpende, at man har solgt produkterne på internettet, sagde Lise Frandsen.

Hun lagde op til, at retten kan idømme de fire andre tiltalte mildere straffe og eventuelt diffenrentiere deres straffe i forhold til den rolle, retten måtte mene, at de hver især har spillet i sagen.

Anklager Lise Frandsen kommenterede også på, at de tiltalte har ønsket at gøre sagen til et politisk spørgsmål om at hjælpe syge mennesker.

- Det er vigtig for mig at pointere, at retten er sat til at vurdere om gældende lov er overtrådt, og hvordan det eventuelt skal straffes. Det er politikerne på Christiansborg, der skal afgøre om medicinsk cannabis skal være lovligt. Det er ikke retten her, sagde ankalger Lise Frandsen.

Senere mandag skal de fem forsvarsadvokater give deres procedurer, hvor de forventes at argumentere for frifindels for anklagen om brud på straffelovens narkotikalovning.

arrow »Moffe« efter anke: - Jeg er ærgerlig over det
08. december 2017 kl. 09:41 Opdateret: kl. 09:41
arrow »Moffe« skal en tur i landsretten
07. december 2017 kl. 17:12 Opdateret: kl. 08:03
arrow Video: »Moffe« efter dom: Det har været det hele værd
23. november 2017 kl. 15:51 Opdateret: kl. 15:51
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk