23. september 2020
Hans Rasmussen, direktør i Galaxe A/S, er vant til store mængder flamingo, og med den nye aftale bliver det endnu mere. Foto: Kim Rasmussen
Hans Rasmussen, direktør i Galaxe A/S, er vant til store mængder flamingo, og med den nye aftale bliver det endnu mere. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aftale sikrer flamingo til letbeton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aftale sikrer flamingo til letbeton
Holbæk - 23. august 2019 kl. 06:02
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det går stærkt hos Galaxe A/S på Omfartsvejen 16 i Holbæk. Der er brug for mere flamingo til produktionen af letbeton. Virksomheden har derfor indgået en aftale med AffaldPlus om indsamling af flamingo, skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

arrow Læs også: Firma runder snart 100 ansatte

Aftalen træder i kraft 1. september, og den betyder i første omgang, at affaldsselskabet begynder at indsamle flamingo fra tre genbrugspladser - i Dianalund, Slagelse og Næstved. I løbet af et års tid vil aftalen omfatte alle 20 genbrugspladser i de seks ejerkommuner, som er Ringsted, Slagelse, Sorø, Faxe, Næstved og Vordingborg.

AffaldPlus har i aftalen stillet krav om, at Galaxe skal etablere et produktionsanlæg i en af ejerkommunerne, før der indføres flamingo-containere på alle 20 pladser.

Galaxe har de seneste år oplevet stor fremgang i brugen af letbetonen med navnet Thermozell.

- Vi er rigtig glade for aftalen med AffaldPlus, så vi kan få den volumen, der skal til for at fortsætte den vækst, vi har. Vi får flere og flere opgaver, og vi er nødt til at udvide kapaciteten. Og det giver ikke mening at køre flamingoen fra Næs­tved eller andre steder i området til Holbæk, fordi det er for lang en transport, så vi bygger et produktionsanlæg i Næs­tved, fortæller Hans Rasmussen, direktør i Galaxe A/S.

Galaxe har i flere år haft en aftale med Fors A/S om indsamling af flamingo på forsyningsselskabets genbrugspladser i de tre ejerkommuner - Holbæk, Lejre og Roskilde.

- Herfra får vi 200-250 tons flamingo om året. Vi vil nå op på samme mængde ved aftalen med AffaldPlus, fortæller Hans Rasmussen.

Foruden produktionsanlægget i Holbæk har Galaxe også et anlæg i Holeby på Lolland.

arrow Succes-firma udvider og bliver i byen
11. april 2018 kl. 17:35 Opdateret: kl. 15:14
arrow Minister kiggede på genbrugs-succes
21. november 2016 kl. 17:52 Opdateret: kl. 17:52
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk