10. december 2018
Schoeller Plast har udviklet systemet til indendørs sortering af affald, og det søges nu udbredt til hele landet og senere måske også nabolandene.
Schoeller Plast har udviklet systemet til indendørs sortering af affald, og det søges nu udbredt til hele landet og senere måske også nabolandene.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Affalds-system skal udbredes til flere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Affalds-system skal udbredes til flere
Holbæk - 21. september 2017 kl. 12:57
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I første omgang er det en udbredelse i hele Danmark, der satses på. Men senere kan eksport til måske Sverige og Tyskland også komme på tale.

Det handler om et system til bedre sortering af affald i køkkenet, der har vist sit værd i et par tusind husstande i Holbæk Kommune. Schoeller Plast fra Nr. Jernløse har deltager i projektet og har stået for produktionen af systemet, der nu forsøges udbredt til flere.

Virksomheden har i den forbindelse indgået et strategisk samarbejde med Flexowaste, der er en iværksættervirksomhed fra Glostrup. Det drives af Christian Ebbesen, der tidligere i syv år har været driftskoordinator hos Danmarks største affaldsselskab I/S Vestforbrænding.

- Christian skal ud og sparke døre ind og bruge sit store netværk. Det er hans opgave at tale med de rigtige mennesker inden for forsyningsselskaberne og boligforeningerne, som ikke er vores naturlige kontaktpersoner, siger Jan Bybjerg, salgs- og udviklingsdirektør hos Schoeller Plast på Hovedgaden 21 i Nr. Jernløse.

Det daværende Holbæk Forsyning A/S, der nu er en del af Fors A/S, tog initiativ til forsøget med indsamling af plast. Udviklingen af det nye sorteringssystem til husholdningerne var et væsentligt element i projektet, da det var 100 procent genbrugsplast, der blev anvendt. Selve produktionen foregik hos Schoeller Plast, som fremstillede cirka 2000 sæt, der fra august 2016 til udgangen af januar i år blev testet i husstande - hvor mange af dem stadig er i brug.

- Vi vil gerne bidrage til at nå regeringens målsætning om, at 50 procent af husholdningsaffaldet skal genanvendes i 2022. Forhåbentlig når vi dertil, at al indsamlet plast genanvendes, siger Jan Bybjerg Pedersen.

Han kalder det et ønske-­scenarie med genanvendelse af al plast, men i hvert fald ser han gerne en højere andel.

- Vi vil gerne have så mange kommuner som muligt med. Nogle er nået langt, mens andre ikke er, så vi tror, at det er det rette tidspunkt at satse nu, siger Jan Bybjerg Pedersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk