6. marts 2021
Jørgen Steen (tv), Anna Margrethe Christensen og Egon Poulsen i en stille demonstration for at få erstattet et ødelagt skilt ind til og åbnet for aktiviteter for områdets seniorer og beboere i ældreboligerne. Foto: Mogens Nielsen
Jørgen Steen (tv), Anna Margrethe Christensen og Egon Poulsen i en stille demonstration for at få erstattet et ødelagt skilt ind til og åbnet for aktiviteter for områdets seniorer og beboere i ældreboligerne. Foto: Mogens Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældre vil have lys på skilt og aktiviteter tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre vil have lys på skilt og aktiviteter tilbage
Holbæk - 22. februar 2021 kl. 18:10
Af Margit Pedersen

I mørke kan det være svært at finde ind til det aktive center. Lyset på skiltet virker ikke, efter det blev ramt af en lastbil for et par år siden. Men der er heller ikke noget at køre ind efter, det aktive center er som alle kommunens centre ramt af corona-restriktioner.

Bønnen fra nogle aktive beboere i Tuse er klar. Få nu det mange gange lovede nye skilt op ind til Tuse Aktive Center, og lad ældre som minimum mødes udendørs.

- Jeg længes efter at være sammen med beboerne i ældreboligerne. Siden 2005 har jeg som frivillig blandt andet lavet morgenbord. Pludselig var det slut, det er som at være arbejdsløs, bemærker Anna Margrethe Christensen, formand for centrets brugerråd.

Der har ikke siden 6. november været aktiviteter for plus 60-årige, ingen caféeftermiddag eller strik med de store skolebørn.

- Det ville være dejligt at få lov til at spille krolf, vi kan nemt overholde forsamlingspåbud og krav til afstand, forsikrer hun.

Siden marts sidste år har de aktive centre været lukket ned, genåbnet i en kort periode for igen at blive lukket ned.

Jørgen Steen fra Holbæk Ældreråd synes, der er bremset lidt for meget og frygter, at det bliver svært at få aktiviteter i gang.

Det har nok reddet liv på plejecentre, men på bekostning af mange flere ældres livskvalitet, mener han.

- Mange har siddet hjemme i et år uden omgang med andre. Vi har tabt nogle af de frivillige, der er groet fast. Det er en stor opgave at få nye ind, tror han.

For det er svært som ny at tage det første skridt, og kommunen bremser med for mange formularer. Frivillige vil sætte aktiviteter i gang, ikke at udfylde blanketter, siger Jørgen Steen.

Formand for bestyrelsen i Tuse Aktive Center Egon Poulsen er også utilfreds med, at der ikke må spilles krolf på plænen, hvor der er plads til at holde afstand.

- Men det er en uberegnelig virus, det kan vi se på smitteudbruddet i Kolding. Jeg håber alligevel, vi snart bliver frigivet, bemærker han.

Jørgen Steen forudser, det først sker efter sommerferien. Men måske åbnes hurtigere, efter påbuddet om besøgsrestriktioner på plejecentre i Holbæk er ophævet.

Det vil glæde Mogens Nielsen, som tog initiativ til en slille demonstration for at gøre opmærksom på det påkørte skilt og ønsket om at mødes med visir, mundbind og sprit.

- Skiltet blev påkørt, da der blev lagt nyt tag på centret. Vi har rykket kommunen flere gange, senest var svaret, at et nyt skilt kom op i januar, men det kom ikke, konstaterer han.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk