18. oktober 2021
Henning Petersen begyndte for 50 år siden på beskyttet værksted under Åndssvageforsorgen, inden først amtet og derefter kommunen overtog forpligtelsen. I 25 år er han kommet i kommunens aktivitets- og samværstilbud. Nu går han på pension og sagde mandag farvel til kammeraterne på Solgården. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Henning Petersen begyndte for 50 år siden på beskyttet værksted under Åndssvageforsorgen, inden først amtet og derefter kommunen overtog forpligtelsen. I 25 år er han kommet i kommunens aktivitets- og samværstilbud. Nu går han på pension og sagde mandag farvel til kammeraterne på Solgården. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 50-års jubilar takker af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50-års jubilar takker af

Lagkage, flag og gode venners lag - Henning Petersen begyndte som 17-årig på beskyttet værksted og slutter på kommunens aktivitetstilbud Solgården.

Holbæk - 12. oktober 2021 kl. 08:38
Af Margit Pedersen

To oversize lagkager, flag og gaver markerede en både god og vemodig dag. Henning Petersen sagde mandag farvel til sine gruppevenner for at gå på pension. Han begyndte for 50 år siden i et beskyttet værksted og slutter i kommunens aktivitets- og samværstilbud Solgården til voksne med fysisk og/eller psykisk nedsat funktionsevne.

Henning Petersen kan som 67-årig gå på pension med bevidstheden om, at han vil blive savnet. Det var tydeligt, at gruppen på dagtilbuddet Solgården vil savne ham. Men også tydeligt, at alle ønsker ham held og lykke med det ny liv både som pensionist og beboer på Søbæk Have, der har eget aktivitets- og samværstilbud.

Han flytter fra opgangsbofællesskabet på Konsul Beyers Allé i Holbæk til botilbuddet i Jyderup, hvor han kan få den hjælp, han i dag har brug for.

Henning Petersen kom som 17-årig på produktionsværkstedet i Blindestræde i Holbæk den gang under Åndssvageforsorgen.
Han flyttede med, da værkstedet og forpligtelsen over for borgere med nedsat funktionsevne overgik til Vestsjællands Amt, rykkede til Mellemvang og med, da Ny Holbæk Kommune overtog forpligtelsen og specialtilbuddene.

- Henning har arbejdet i værkstedet blandt andet med lettere montagearbejde. For cirka 25 år siden rykkede han til dagcentret, det nuværende aktivitets- og samværstilbud, hvor han han har været i forskellige grupper og senest med til at bygge vores lille drivhus, forklarer assistent på Solgården Aage Jensen.

Han har kendt Henning Petersen i 30 år og mødt en meget vidende mand, der ivrigt fulgte med i blandt andet tv-nyhederne og om morgenen kunne møde ind med en bemærkning om, at nu trækker Dammark sig ud af Afghanistan.

Gruppen siger også farvel til en god og omsorgsfuld kammerat, der gerne har spurgt ind til, hvordan det går med familien, ligesom han har haft helt styr på andres og sin egen familie.

- Når Henning har spurgt os, hvad vi skal lave i weekenden, kunne vi regne med at få spørgsmålet mandag, hvordan det så var gået, tilføjer Aage Jensen.

Hans tre brødre og svigerinde deltog i afskedsarrangementet. Familien har altid været der for Henning Petersen, som i mange år boede hjemme hos sine forældre i gården ved Bredetved.

Da hans far døde, og morgen solgte gården, flyttede han for cirka 10 år siden ind i opgangsfællesskabet på Konsul Beyers Allé.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk