18. september 2020
Bindingsværket er restaureret, der er lavet flere vinduer, så lysindfaldet er øget, og det stråtækte tag er skiftet ud med stål. Den 250 år gamle staklade ved Vognserup Gods har fået et helt nyt liv. Foto: Morten D. Christensen
gallery icon

Se billedserie

Bindingsværket er restaureret, der er lavet flere vinduer, så lysindfaldet er øget, og det stråtækte tag er skiftet ud med stål. Den 250 år gamle staklade ved Vognserup Gods har fået et helt nyt liv. Foto: Morten D. Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 250 år gammel staklade får nyt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

250 år gammel staklade får nyt liv
Holbæk - 04. juni 2017 kl. 09:46
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En periode på næsten 10 år fra idé til færdigt resultat kan synes som en evighed.

arrow Læs også: Se billeder og video: Hundredvis af gæster løb gods over ende

Men når man arbejder med kulturarv fra 1700-tallet, så er 10 år immervæk en parentes.

Det er - lidt forenklet - den tilgang familien Teisen på Vognserup Gods ved Kundby har valgt i forhold til restaureringen af godsets gamle staklade, der blev opført på stedet i 1770.

I de følgende 200 år tjente laden et formål i landbrugsdriften, men siden 2003 har den ikke været i brug. Det bliver der nu lavet om på.

- Det har krævet store overvejelser, og der har været tidspunkter hvor vi har tænkt, at det nemmeste ville være at jævne den med jorden. Men når man bor sådan et sted her, ser man sig selv som et led i en lang kæde. Og en bygning, der har stået i næsten 250 år, har bevist, at den kan bruges til noget forklarer Hans Christian Teisen, der sammen med hustruen Camilla og den øvrige familie ejer og bor på Vognserup Gods.

Oprindeligt var tanken at indrette den 60 meter lange og 1000 kvadratmeter store lade med 12 meter til tagkip til en kombination af festlokaler og sportslokaler, hvor der kunne dyrkes for eksempel boldspil.

Sportsdelen blev dog droppet, så laden nu primært kan bruges til selskaber. Men multifunktionstanken er intakt, fortæller Hans Christian Teisen.

- Der kan snildt være 300 og helt op til 400 siddende gæster, men man kan også sagtens lave mindre møder eller konferencer. Vi har allerede haft et mindre møde, men der er også booket til tre bryllupper og en konfirmation. Ideen er, at man lejer hele laden og så bestemmer man selv, hvordan man bruger den og indretter sig, siger Hans Christian Teisen.

Den samlede projektsum er på godt 15 millioner kroner, hvoraf halvdelen kommer fra Realdania.

Den norske staklade indvies officielt fredag den 9. juni klokken 14 til 16 af borgmester Søren Kjærsgaard, ligesom arkitekterne vil være til stede og fortælle om forvandlingen.

Alle er velkomne til at deltage - ikke mindst lokalsamfundet i området, understreger Hans Christian Teisen.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk