21. september 2021
Sebastians musical »Aladdin« i Elverfolkets opførelse havde onsdag aften premiere på Kulturkasernen. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Sebastians musical »Aladdin« i Elverfolkets opførelse havde onsdag aften premiere på Kulturkasernen. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 100 børn og unge i magiske Aladdin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100 børn og unge i magiske Aladdin
Opdateret 15. oktober 2015 kl. 11:41
Holbæk - 15. oktober 2015 kl. 07:51
Af Marianne Povelsen

Elverfolket havde i aftes på Kulturkasernen premiere på Sebastians orientalske musical »Aladdin«, og med mere end 100 børn og unge på scenen var det et festligt syn.

Og det med kulørte og fantasifukde kostumer så flotte og spektakulære, at man ikke forstår, hvordan det har kunnet lade sig gøre at få frembragt så eventyrlige kostumer til så mange medvirkende.

Et solidt orkester spillede Sebastians og Morten Kærså's musik, som Elverfolket selv har måttet frembringe noderne til, da der ikke er nedskrevet noget på trods af, at »Aladdin« har været spillet et utal af gange rundt omkring i Danmark.

En magisk lampe og en magisk ring, magt og begær, ondskab og uskyld, det er et rendyrket univers, vi blev præsenteret for i Aladdin, der oprindelig er hovedperson i det arabiske eventyr »Tusind og én nat«, og som Adam Oehlenschlæger udkom med i 1807.

Eventyret foregår i Isfahan i Persien, det nuværende Iran, og musicalen indeholder da også alt, hvad der har med et eventyrligt, østerlandsk liv at gøre. Fra farverige haremskvinder i lette gevandter over sabelsvingende bødler og til masser af kjortelklædte købmænd med kæmpe »marokkopuder« på hovedet.

Med de mange medvirkende kom der virkelig liv i den østerlandske markedsplads, hvor det vrimlede med børn og voksne, med Østens mystik, med jonglører og med turbaner, perler og ædelstene samt masser af akrobater.

Elverfolket opfører »Aladdin« igen torsdag den 15. oktober, fredag den 16. oktober, samt lørdag den 17. oktober.

Sebastians musical »Aladdin« i Elverfolkets opførelse havde onsdag aften premiere på Kulturkasernen.

Posted by SN.dk on 15. oktober 2015
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk