30. maj 2020
Hvem skal man tro på - Administrationen eller Taksationskommissionen? Sådan spørger Hørsholms viceborgmester Henrik Klitgaard (R), der overvejer at gå til Tilsynet for en vurdering i sagen om vej-ret til værtshuset Hubertus, der er ejet af ægteparret Anne og Thorkild Gruelund. Sidstnævnte har i 25 år siddet i kommunalbestyrelsen for borgmesterpartiet De Konservative. Foto: Anna Törnqvist Jensen
Hvem skal man tro på - Administrationen eller Taksationskommissionen? Sådan spørger Hørsholms viceborgmester Henrik Klitgaard (R), der overvejer at gå til Tilsynet for en vurdering i sagen om vej-ret til værtshuset Hubertus, der er ejet af ægteparret Anne og Thorkild Gruelund. Sidstnævnte har i 25 år siddet i kommunalbestyrelsen for borgmesterpartiet De Konservative. Foto: Anna Törnqvist Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Viceborgmester kan få værtshus-sag til at eksplodere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viceborgmester kan få værtshus-sag til at eksplodere
Hørsholm - 05. december 2018 kl. 12:11
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hele sagen om familien Gruelunds værtshus, Hubertus, i Hovedgaden i Hørsholm risikere nu at eksplodere. Udfaldet af sagen kan i værste fald koste administrationen i Hørsholm Kommune troværdighed, og politisk kan sagen også være en bombe i kommunalbestyrelsen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Politisk veteran står til eksklusion

Epicentrer for eksplosionen er den radikale viceborgmester Henrik Klitgaard.

- Jeg overvejer at gå til Tilsynet for at få en vurdering. Hørsholm Kommunes administration siger et, mens Taksationskommissionen siger noget andet. Hvem har ret, og kan jeg i sidste ende blive draget økonomisk til ansvar som kommunalpolitiker, hvis jeg har været med til at træffe beslutninger, som har givet kommunen et økonomisk tab. Taksationskommissionen er altså ikke en lille myndighed. Det er juridiske eksperter, der mener noget andet end min administration, siger Henrik Klitgaard.

Til spørgsmålet om det ikke er et udtryk for mistillid til embedsværket i Hørsholm Kommune siger viceborgmesteren:

- Det er dine ord. Jeg må blot konstatere, at jeg er i tvivl om, hvem jeg skal lytte til. Derfor har jeg sendt et brev til borgmester Morten Slotved (K) og til vores kommunaldirektør, Pernille Halberg Salamon, og spurgt til min eventuelle erstatningspligt, hvis kommunen taber sagen til familien Gruelund.

Baggrunden for Henrik Klitgaards tvivl bunder i »krigen« mellem Hørsholm Kommune og ægteparret Thorkild og Anne Gruelund. Tvisten har stået på i over fire år og handler helt kort fortalt om, at byggeriet på hjørnet af Kammerrådensvej, der rummer et fitnesscenter, lejligheder og en Netto, er udstyret med en port, der ikke er høj nok til, at Carlsbergs lastbiler kan komme igennem til Gruelund-parrets værtshus, Hubertus.

- Taksationskommissionen har netop truffet en afgørelse, der har givet Gruelund-parret medhold i, at Hørsholm Kommune ikke kan spærre for adgangsvejen til værtshuset, som det er sket ved, at porten ind til gården, hvor værtshuset ligger er blevet mindre bred end oprindeligt lagt op til i kommunalbestyrelsen, forklarer Henrik Klitgaard, der fortsætter:

- Allerede i 2015 spurgte jeg kritisk ind til beslutningen om vej-retten ind til værtshuset. På det tidspunkt tog jeg administrationens rådgivning til efterretning, men med Taksationskommissionens afgørelse er jeg oprigtigt i tvivl om, hvem jeg skal lytte til. Og som politiker er jeg utrolig ked af denne sag, for det har aldrig været min hensigt ikke at respektere familien Gruelunds tinglyste vejret, understreger viceborgmesteren.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag...

arrow K-formand: Gruelund bør træde helt ud
01. januar 2019 kl. 14:25 Opdateret: kl. 12:36
arrow Gruelund: Jeg er chokeret og ked af det
22. december 2018 kl. 06:34 Opdateret: kl. 21:41
arrow Kommune anker sag om politikers øl-adgang
28. november 2018 kl. 05:01 Opdateret: kl. 18:14
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?